Hebben: het Jellyfish luchtplantje is het leukste wat je vandaag gaat zien

Kijk dit schattige plantje eens! De Jellyfish luchtplant is op dit moment razend populair en een echte eyecatcher in je interieur. Het luchtplantje vormt samen met een zee-egel schelp een bijzonder geheel.

Luchtplantjes zijn makkelijk te verzorgen en hebben weinig aandacht nodig, zelfs geen potgrond. Omdat ze zo licht zijn, kan je zo overal in je interieur gebruiken om de boel op te fleuren.

We schreven al eerder een artikel over luchtplanten (5 te gekke voorbeelden van hoe je een luchtplantje in je interieur kunt stylen), maar deze manier wilden we nog een keer extra in de spotlight zetten. Gewoon, omdat we ‘m zo leuk vinden.

Zo verzorg je een Jellyfish luchtplant

De Tillandsia plant haalt al zijn voedingstoffen uit de lucht, daarom heeft dit schattige plantje geen potgrond nodig. Dat scheelt! Ook zijn de Jellyfish dol op licht. Hierdoor kunnen ze water en voeding omzetten in glucose, waardoor de plantjes kunnen groeien.

Maar let op: dat betekent niet dat ze helemaal geen water nodig hebben. Het beste geef je een luchtplantje water door ‘m voorzichtig te benevelen met een plantenspuit. Geef nooit te veel. Éen keer per week is ruim voldoende.

Kijk hoe schattig deze plantjes zijn. Omdat de Jellyfish luchtplantjes zo goed als niks wegen kun je ze ophangen waar je maar wilt. Door middel van een doorzichtig draadje kun je de plantjes op de mooiste plekjes laten zweven. Hang ze bijvoorbeeld aan een tak voor een spectaculair effect.

En je hoeft natuurlijk niet voor ‘gewone’ schelpen te gaan. De afbeelding hieronder laat nog een leuke variatie zien.

Meer over makkelijke kamerplanten lees je op Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hebben: het Jellyfish luchtplantje is het leukste wat je vandaag gaat zien
Sluiten