Je ziet het niet, maar achter deze muur stond binnen 12 weken een huis!

Achter een betonnen muur in Nieuw-Zuid-Wales schuilt een licht prefab paviljoen met groot zwembad. Tenminste, dat lijkt zo. Die betonnen muur is namelijk gewoon een (geverfde) bakstenen muur. Hoewel sintelblokken er misschien minder fancy uitzien dan een muur van bakstenen, koos het architectenbureau er toch voor om de muur een betonlook te geven. Dat heeft ook wel te maken met wat extra veiligheid. Zo’n imposante muur ziet er immers erg stevig uit!

Het prefab paviljoen is ontworpen door Modscape, een bedrijf dat bekend staat om duurzame huizen die binnen drie maanden klaar zijn voor gebruik. Ondanks die korte bouwduur – het huis stond in 12 weken overeind – is de woning toch behoorlijk luxe.

De woning heeft een oppervlak van 465 vierkante meter en heeft uitzicht op een lager gelegen zwembad. Via een gang van verticale houten balken kom je in de leefruimtes en in de tuin. Het huis heeft twee slaapkamers en een open plan leefruimte.

Het prefab paviljoen is gemaakt van elf samengestelde modules. Hoewel het huis dus in delen naar deze locatie is gebracht, zie je daar niets meer van. Door de glazen wanden over de hele breedte van het huis profiteren de bewoners extra van de zon en het daglicht.

Het hart van het huis is een grote open ruimte met een keuken, eetkamer en woonkamer. Naast de slaapkamers zit er boven op het huis nog een extra kamer: deze is speciaal ingericht als muziekkamer. In de woonkamer combineerden de bewoners verschillende soorten hout. Dit natuurlijke materiaal geeft de ruimte een warme look en werkt eigenlijk altijd goed in huis. Heb jij ook veel hout in je interieur? In dit artikel geven we vijf tips voor het combineren van verschillende houtsoorten.

modscape.com.au

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Je ziet het niet, maar achter deze muur stond binnen 12 weken een huis!
Sluiten