Je raadt nooit wat er in dit pakhuis staat

Een fiets als designobject? Dat is veel te gewoontjes, moeten de architecten van dit fantastische huis gedacht hebben. De ontwerpers van Corben Architects maakten van een groot pakhuis een fijn familiehuis waarbij een rode Ford GT40 niet in de garage staat, maar middenin de woonkamer.

Corben heeft het voormalige pakhuis omgebouwd tot woonhuis voor een gezin met drie kinderen. Het was geen makkelijke opdracht; het originele pakhuis liet bijna geen daglicht binnen, maar om monumentale redenen mocht er weinig aan het dak veranderd worden. Na vele maanden ontwerpen en verbouwen is het huis dan eindelijk af en het resultaat mag er wezen!

>> Oud pakhuis in Shoreditch wordt industriële loft voor een familie

Het betonnen werkblad van de keuken loopt door tot de vloer. De grote houten eettafel geeft een mooi contrast met het beton en het stalen onderstel van de Eames stoelen.

>> DIY: een keukenblad van beton maken

Door de indeling kwam er voorheen weinig daglicht binnen. Dit is opgelost door het dak open te breken en grote ramen te plaatsen. Daarnaast is er ook een binnentuin gerealiseerd. De binnentuin is omringd met grote glazen deuren en ramen, waardoor de ruimte heel ‘open’ is.

De bewoners vinden het belangrijk dat de historie van het pakhuis onderdeel blijft van hun nieuwe familiehuis. Bij de renovatie zijn de dakspanten, mede door de eisen van de gemeente, intact gebleven en ook de originele vloer is behouden en enkel geschuurd en gepolijst.

De walnoten trap naar de eerste verdieping is omlijst door een groot zwart ‘blok’, dat meteen zorgt voor veel opbergruimte.

Het begint erop te lijken dat Australiërs een voorkeur hebben voor bijzondere interieurs. Ook in dit pakhuis staat een bizarre installatie middenin de woonkamer.

www.decoist.com

Reageer op artikel:
Je raadt nooit wat er in dit pakhuis staat
Sluiten