Maartje Wieling
Maartje Wieling Wooninspiratie 1 sep 2016

Je kunt nu slapen in dit 3D-geprinte huisje in Amsterdam

Mogen we je even voorstellen aan de Urban Cabin? Dit kleine huisje in Amsterdam is niet alleen opvallend vanwege het formaat, maar vooral omdat het gemaakt is met behulp van een 3D-printer. Verantwoordelijk voor dit bijzondere huisje waren de ontwerpers van DUS architects, die al meer 3D-creaties op hun naam hebben staan. Zo maakten zij eerder de voorgevel van het nieuwe EU-gebouw en waren zij ook betrokken bij het project 3D Print Canal House. De Urban Cabin is gemaakt als onderzoek naar compacte en duurzame woonoplossingen in de stad. Het mooiste van dit alles: jij kunt een nachtje in dit bijzondere huisje in Amsterdam slapen!

De cabin is te vinden op een rustige open plek in Amsterdam-Noord, wat voorheen een industrieterrein was. De plek ligt aan het water en is perfect als je even wilt ontsnappen aan de drukte van de binnenstad.

Dat het huisje geprint is met een 3D-printer, is niet het enige wat hem bijzonder maakt. Ook de inrichting van de cabin is erg creatief. Het mini-buitenhuis speelt in op de tiny houses trend die al een tijdje gaande is. In deze functionele cabin wordt klein wonen makkelijk gemaakt door het ontwerp van een heuse mini-veranda en binnenruimte waar een bank kan worden veranderd in een bed voor twee.

Ons oog valt meteen op de badkuip, die in de tuin rondom het huis staat, compleet met eigen wateraansluiting. Zo kun je dus in de zomer heerlijk badderen in het zonnetje!

Het huis staat in het het kleinste park van de stad. Het huisje is gemaakt van bio-plastic en kan compleet worden gerecycled waarna het opnieuw geprint kan worden.

Lijkt een nachtje doorbrengen in deze bijzondere Urban Cabin jou wel wat? Dan kan dat! Voor meer info daarover kun je mailen naar [email protected]

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

www.dusarchitects.com

Reageer op artikel:
Je kunt nu slapen in dit 3D-geprinte huisje in Amsterdam
Sluiten