Renée Leeuw
Renée Leeuw Architectuur 13 maart 2016

Je kunt nu een tour over de daken van Stockholm boeken

Ga je een weekendje naar Stockholm en heb je geen last van hoogtevrees? Dan is dit wellicht iets voor jou. Het is namelijk mogelijk om een tour over de daken van Stockholm te doen. Zoals je ongetwijfeld weet, bestaat de Zweedse hoofdstad uit heel veel wateren en eilanden – veertien om precies te zijn. Deze eilanden zijn allemaal met elkaar verbonden door bruggen en we kunnen ons zo voorstellen dat de stad er van bovenaf ontzettend mooi uitziet.

De zogenaamde rooftop tours worden georganiseerd door TAKVANDRING. Op de site kun je zien dat er verschillende tours zijn. De standaard rondleiding over de daken kost zo’n 65 euro. Wat je daarvoor krijgt? Een rooftop tour van anderhalf uur, uitleg over Stockholm, een beetje geschiedenisles én natuurlijk een fantastisch uitzicht.

Bekijk ook: de meest fashionable interieurwinkel van Stockholm

Bron: Wikimedia

De daken van Stockholm zijn trouwens populair. Eerder plaatste Airbnb een gigantische glazen bol op een dak en ja, daar kon je dus overnachten met een wijds uitzicht over de stad.

Maak je je een beetje zorgen over de veiligheid van zo’n tour? Je gaat het dak op met een helm én zit vast met een touw. Durf jij het aan?

www.takvandring.com

Reageer op artikel:
Je kunt nu een tour over de daken van Stockholm boeken
Sluiten