Renée Leeuw
Renée Leeuw Kunst 14 jan 2016

Je kunt nu een huis kopen met de kunst van Banksy op de voorgevel

De kunst van Banksy is wereldberoemd en wordt geschat op een waarde van duizenden euro’s. Als we je vertellen dat je nu een Banksy kunt kopen voor een bedrag onder de drieduizend euro lijkt dat misschien veel, maar bedenk dan even dat je er ook een heel huis bij krijgt. Dan lijkt dat best nog een redelijke deal toch? Momenteel staat in Cheltenham, Engeland, een huis te koop voor dat bedrag en op de voorgevel spotten we een graffitikunst met de sjabloon-techniek die zo kenmerkend is voor Banksy.

Banksy, die nog altijd anoniem blijft, maakte het kunstwerk ‘Phone Booth’ op een avond in april 2014. De volgende dag werd zijn werk uiteraard direct opgemerkt en sindsdien zijn de fotograferende toeristen niet weg te slaan bij het huis. Tot ergernis van de eigenaar, die het huis met drie slaapkamers op de markt zette. Nu de kunst van Banksy op de gevel staat kan hij het huis waarschijnlijk voor een hogere prijs verkopen. Onderstaande video laat de toeristentrekker inclusief de toeristen zien.

‘Phone Booth’ werd gemaakt in de tijd dat Snowden’s Wikileaks veel media aandacht kreeg. Banksy’s kunst heeft meestal een politieke en/of humoristische lading en ook deze keer is het een knipoog naar de maatschappij. De mannen in trenchcoats moeten agenten voorstellen, die de telefoon willen aftappen.

Wij zijn benieuwd wie zoveel geld over heeft voor het huis met de ‘Phone Booth’. Voor iedereen die de kunst van Banksy graag voor een kleiner prijsje ín huis haalt, hebben wij nog een aantal gave Banksy muurstickers gevonden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

www.dailymail.co.uk

Reageer op artikel:
Je kunt nu een huis kopen met de kunst van Banksy op de voorgevel
Sluiten