Renée Leeuw
Renée Leeuw Architectuur 14 november 2015

Je kan binnenkort slapen in een reuzenrad aan de Seine

Net als dat Londen de London Eye heeft, krijgt de Franse hoofdstad binnenkort ook een reuzenrad aan het water. Ten minste, als de plannen doorgaan. Architecten Maxime Barbier en Luc Delamain van SCAU hebben een voorstel gedaan om een reuzenrad aan de Seine te bouwen met daarin hotelkamers. Dat gaat eruitzien als een rad met losse cabines, die constant draaien. Niet echt geschikt voor mensen met hoogtevrees, maar wakker worden met direct uitzicht over de Seine moet toch wel fantastisch zijn!

Het rad zelf draait uiteraard ook rustig mee op energie, die uit de stromende rivier wordt opgewekt. Elk half uur maakt het rad een compleet rondje. Dus als je in of uit je kamer wilt, moet je maximaal een half uur wachten.

Het idee is dat het reuzenrad hotel tijdelijk blijft staan. Net als in principe de bedoeling van de Eiffeltoren was, maar die is na Wereld Expo van 1889 toch nooit meer afgebroken. Het rad wordt gemaakt van hout en het opbouwen zal ongeveer vier dagen in beslag nemen. Ook het afbreken kan binnen een paar dagen gebeuren.

Elke hotelkamer is voorzien van een toilet en badkamer. Onder de capsule hangt een waterreservoir om het afvalwater op te vangen. In het midden van het rad wordt een bar gemaakt. Daar kun je rustig een drankje bestellen en wachten tot je kamer beneden is.

Het is nog even afwachten of het reuzenrad er komt, maar de prijs van een hotelovernachting is al wel bekend. Voor één nachtje in een ronddraaiend wiel aan de Seine betaal je €300,-

Ga je binnenkort naar Parijs? Wij maakten een lijstje met de leukste plekjes van Parijs en voor wie zich alvast even in de stad wilt wanen, maakten we ook nog een video van de Parijse architectuur.

www.telegraph.co.uk

Reageer op artikel:
Je kan binnenkort slapen in een reuzenrad aan de Seine
Sluiten