Lotte Wullems
Lotte Wullems Wooninspiratie 9 februari 2018

Vier manieren om je huis persoonlijker te maken

Hoe mooi die woonkamer er ook uitziet op Pinterest en in een catalogus; een interieur moet persoonlijkheid en karakter uitstralen, wil je je er echt thuisvoelen. Door simpelweg een look over te nemen, kom je er niet. Bovendien zijn de foto’s in bladen perfect gestyled, waardoor het gevoel ontbreekt dat er geleefd wordt in de ruimte. Mis jij dat nou ook? Dan zijn dit vier manieren om je huis persoonlijker te maken.

Je hoeft je natuurlijk ook niet aan één stijl vast te houden: wat dacht je bijvoorbeeld van een levendig, eclectisch interieur?

Foto’s

Het ligt zo voor de hand, maar vaak wordt het tóch vergeten: decoreer je huis met foto’s. Van je hond, oma, je partner of je reis. Zet een aantal lijstjes op een dressoir, print je favoriet uit voor boven de bank of maak een slinger van polaroids met de meest spontane momenten. Je hoeft geen enorme portretten in huis te hangen, maar ook een subtiel fotootje op je nachtkastje laat je interieur al een stuk meer spreken.

Styletip:
Dit zijn zes leuke en creatieve manieren om foto’s op te hangen zonder lijst.

roze bank

Je favoriete kleur

Tja, een grijze bank is natuurlijk een veilige optie, maar roze is toch ook wel érg tof.. Durf je favoriete kleur te gebruiken in je interieur. Nu hoeft het niet per se het thema van je huis te worden, maar je kunt ook op een subtiele manier je lievelingskleur terug laten komen. Van kussens tot accessoires. Houd je ook niet te veel bezig met de trends: ga echt voor wat jíj mooi vindt.

vintage fauteuil

Spullen met een verhaal

Het kastje van je oma of het beeldje dat je meenam tijdens een van je reizen. Spullen met een verhaal geven je interieur meer karakter. Durf hierbij ook buiten de lijntjes te kleuren. Ook al overheerst de Scandinavische stijl bij jou thuis; een beetje kitsch kan nooit kwaad. Zo’n mix maakt het juist spannend!

>> hou je van edelstenen? Lees hier hoe je met kristallen kunt zorgen voor een betere sfeer in huis

DIY

Als je écht iets in huis wilt halen wat uniek is, dan maak je het toch zelf? Teken je graag? Hang een van je werken op! Of pimp dat standaard meubelstuk van de IKEA.

En zelfs met twee linkerhanden kun je al een heel eind komen. Check hier alle DIY’s op Roomed.

Twee vliegen in één klap: zo maak je je eigen foto op een stuk hout.

Reageer op artikel:
Vier manieren om je huis persoonlijker te maken
Sluiten