Lotte Wullems
Lotte Wullems Wooninspiratie 2 feb 2018

Op zoek naar rust? Je kan nu voor 3 ton je eigen eiland kopen.. in Schotland

Voor drie ton kun je in Amsterdam een minuscuul appartementje kopen, maar wat nou als we zeggen dat je voor dat zelfde bedrag een heus eiland tot je bezit kunt hebben? Met je billen bloot melk uit een kokosnoot drinken zal het niet worden.. het eiland ligt namelijk in het koude (maar prachtige!) Schotland.

Schotland heeft namelijk een aantal eilanden in de verkoop gezet, waaronder het beeldschone Linga. Dit eiland is een kleine 260 vierkante meter groot en is onderdeel van de Shetland eilanden. Deze welbekende eilandengroep ligt ten Noordoosten van het Schotse vaste land. Hier kijk je uit over de groene glooiende heuvels, terwijl je het geluid van golven hoort slaan en de frisse zeewind door je haren voelt waaien. Voor veel mensen is dit het ultieme gevoel van rust.

Linga

Het groene eiland Linga staat op dit moment te koop voor omgerekend zo’n 282.000 euro. Het is sinds 1934 onbewoond en daarom behoorlijk verouderd. Er staan een aantal vervallen huisjes en ook de voorzieningen zijn zeer beperkt. Gelukkig gaat daar verandering inkomen, want er zijn plannen voor de aanleg van riolering, stromend water en voorzieningen voor zowel wind, als zonne-energie.

>> Dit artikel verscheen eerder op Manners

Dit krijg je voor 3 ton in Nederland

Verschil moet er zijn: dit krijg je voor 3 ton in Amsterdam, Utrecht en een dorpje in Groningen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Op zoek naar rust? Je kan nu voor 3 ton je eigen eiland kopen.. in Schotland
Sluiten