Japans huis met moderne architectuur waar wit en grijs domineren

Courtyard House is een heerlijk minimalistisch huis met moderne architectuur in de Japanse stad Shiga. Het huis is ontworpen door architectenbureau Kouichi Kimura en wij weten zeker dat het hart van liefhebbers van minimalisme hier sneller van gaat kloppen! Denk aan strakke lijnen, minimalistische inrichting en héél veel wit en grijs.

Vanbuiten ziet het huis er bijzonder uit, alsof er verschillende witte blokken zijn opgestapeld. Deze architectuur zorgt binnen in het huis voor spannende hoekjes en plafonds!

De ingang naar de tuin zet de toon voor de rest van het huis: strakke lijnen, minimalistisch en ruimtelijk.

Het huis is gebouwd in een U-vorm, om de tuin heen. De binnentuin krijgt een unieke touch door de smalle goot met enkele waterplanten. Dat is weer zeer kenmerkend voor de Japanse moderne architectuur, weinig poespas! Door de lage muur in het midden is er toch nog prachtig uitzicht over de omliggende natuur.

Strak, wit pleisterwerk wordt afgewisseld met betonnen elementen en de witte houten vloer wordt gecombineerd met grof tapijt. En natuurlijk, dit alles in wit en grijs! Ben je al geïnspireerd en wil je thuis ook wel een geheel wit interieur? Met deze tips wordt het interieur verre van saai!

Zoals goed te zien is op bovenstaande twee foto’s krijgt het huis door de ‘blokken constructie’ ook vanbinnen een uniek effect. In het plafond en bij de binnenmuren zijn bijzondere hoekjes en kleine ramen te ontdekken.

Wil je na het zien van dit fijne Japanse huis ook meer minimialisme in je huis brengen? Volg dan zeker ons stappenplan, maar natuurlijk niet voordat je hebt opgeruimd (en weggegooid) volgens de de wereldberoemde KonMari methode!

www.yatzer.com

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Japans huis met moderne architectuur waar wit en grijs domineren
Sluiten