Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Interieur 11 nov 2020

Gek op Scandinavisch design? Dan wil je ook van de woontrend Japandi weten

Een paar dagen geleden kwamen we een woonstijl tegen die we eigenlijk nog niet kende – tijd om daar wat meer over op te zoeken. We hebben het over de woonstijl Japandi, een fijne mix tussen een minimalistisch, Scandinavisch en natuurlijk interieur. En dat levert een heel rustig, duurzaam plaatje op.

We kunnen ons voorstellen dat we deze woonstijl de komende jaren steeds vaker terug gaan zien. In een wereld waar het nodig is om constant op zoek zijn naar rust en regelmaat, kan een Japandi-interieur wel eens dé fijne binnenkomer worden na een lange, drukke werkdag.

Deze elementen zie je terug in een Japandi interieur

1. Natuurlijke materialen

Het is vast geen verrassing dat natuurlijke materialen een grote rol spelen in het Japandi design. Niet alleen worden natuurlijke materialen wereldwijd steeds belangrijker, het ziet er esthetisch ook fijn uit – en dat is precies waar deze woontrend om draait.

2. Natuurlijke kleuren

Naast de kleuren van de natuurlijke materialen, kijken we ook een stap verder. Veel verf op de muur heeft bijvoorbeeld ook een natuurlijke, rustige kleur. Al met al zorgt dit ervoor dat het geheel minimalistisch is, terwijl het er tegelijkertijd uitziet alsof er goed over nagedacht is.

3. Simplistisch

Gekke vormen, felle kleuren en goedkoop-uitziende meubels? Dat ga je bij Japandi zeker niet terugzien. In deze woonstijl draait het om vakmanschap, dat er uitziet als design zonder dat het extreem of experimenteel is. Simplistisch, rustig en subtiel, zo zou je de stijl het beste kunnen omschrijven.

4. Duurzaamheid

Over het algemeen wordt er bij een Japandi interieur ook gestreefd naar een duurzaam ontwerp en duurzame materialen. Dat valt natuurlijk goed te combineren met de natuurlijke materialen en het simplistische design waar we het al eerder over hadden.

5. Opgeruimd staat netjes

Japandi is niet voor rommelkonten. Rommel zal je niet zo snel tegenkomen in een Japandi-huis, want dat leidt natuurlijk alleen maar af. Zorg dus óf voor een minimalistische leefstijl, óf voor genoeg kastruimte.

6. Een tikkeltje retro

Door de ronde vormen en het gebruik van veel hout en zwarte accenten, kan Japandi ook een tikkeltje retro overkomen. Dat zie je bijvoorbeeld bij de eettafel hierboven. Toch worden deze retro-eigenschappen weer gecombineerd met het minimalistische en lichte van Japandi, waardoor je duidelijk ziet dat deze afbeelding niet uit de seventies komt.

Toch liever een andere woonstijl?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The SpruceHaticeXInterior

Reageer op artikel:
Gek op Scandinavisch design? Dan wil je ook van de woontrend Japandi weten
Sluiten