Judith Tielemans
Judith Tielemans Design 8 dec 2021

Japandi combineert Scandinavisch en Japans design in één: zo pas je het toe

Fan van een minimalistisch, maar toch warm design? Dan is de Japandi-trend echt iets voor jou! Deze stijl combineert Japans en Scandinavisch design tot één principe en daar worden we heel blij van.

Functionaliteit en simpliciteit zijn twee belangrijke ingrediënten van deze woontrend. Dit kenmerkt zich in de Japanse filosofie ‘wabi-sabi’ net als het Deense ‘hygge’ geworteld. Wie de Japandi stijl in huis haalt, neemt afscheid van tiereletijntjes. Maar dat wil niet zeggen dat het er ongezelliger van wordt. Volgens de Japanse opruimgoeroe Marie Kondo word je juist gelukkiger en rustiger van een opgeruimd huis.

Rotan, hout en linnen

Vooral natuurlijke materialen spelen een grote rol bij het combineren van de Japanse en Scandinavische stijl. Denk aan linnen, rotan, hout, papier, bamboe en terracotta. Als je jouw woning in de Japandi-trend wilt gieten, is het belangrijk om maximaal drie of vier kleuren in een ruimte te stylen.

japandi-trend
bron: pexels Pexels

Heb je een voorkeur voor meer koele tinten en pastelkleuren? Dan neigt jouw stijl iets meer naar Scandinavisch. Zie jij jouw woning het liefst gestyled in donkere en aardse kleuren? Dan ben je een echte aanhanger van de Japanse stijl. Werk in ieder geval met natuurlijke tinten zoals blauw, groen, donkerpaars en bruin om het mooiste resultaat te behalen.

Japandi-trend: organische vormen en zachte stoffen

Om de Japandi-trend echt tot leven te wekken, voeg je organische vormen toe in je interieur. Meubels met een bolle vorm, zizaggend of golvend: alles kan. Een fijne stof is ook belangrijk. Iets wat helemaal in de Japandi-trend past is een zachte teddy stof. De regel luidt: hoe zachter, hoe beter. En dat laten we ons niet nog een keer zeggen.

japandi-trend
bron: pexels Pexels

De twee landen zijn het erover eens dat accessoires vooral functioneel moeten zijn, en niet zozeer decoratief. Kies je accessoires dus zorgvuldig en denk eraan: less is more.

10 designers over een trend die ze in 2022 nog vaker willen zien

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Japandi combineert Scandinavisch en Japans design in één: zo pas je het toe
Sluiten