Shopping 25 feb 2014 admin

Pop-up store Jan Eef laat zich niet uit het veld slaan (hoera!)

Achter die ‘leuke, eenmalige decembermaand’ bleek meer te zitten dan vooraf gedacht. Sinds de – ietwat stroeve – deuren van Pop-up store Jan Eef openden in de laatste maand van het vorige jaar, bewijst de tijdelijke winkel aan de Jan Evertsenstraat in Amsterdam niet zomaar een ééndagsvlieg te zijn.

DSC01726
DSC01686

Antieke en tweedehands woonaccessoires, kunst, vintage kleding, industriële meubels en meer. Je portemonnee sluipt bijna vanzelf uit je tas als je een rondje Jan Eef doet. Even op adem komen? Nuttig een broodje en slurp aan een bakje verse koffie – want ook dat kan. Shoppen én eten blijft toch een gouden combinatie.

DSC01689
DSC01750
DSC01746

Wat begon als een try-out met een vijftal ondernemers, groeide uit tot een goedlopende concept store van 22 man sterk. Jan Eef is een initiatief van Stichting Ik geef om de Jan Eef, met het doel de Jan Evertsenstraat weer te laten leven en in een goed daglicht te zetten.

DSC01725

Linda Schuurman hoort met haar Jan&Jacob bij de eerste lading ondernemers en kijkt nog steeds met een vleugje ongeloof in haar ogen rond. “Twee dagen werkten we met z’n allen hard om het pand op te knappen. De muren hadden verschillende kleuren en het plafond was een ramp.”

DSC01730

“Van houten pallets maakten we zelf de bar.” Ze laat haar hand over een van de spijkers glijden, waar zichtbaar geen vakmanschap aan te pas kwam. “Gevonden op de vloer,” lacht ze, “maar dat heeft ook wel z’n charme, toch?”

DSC01687
DSC01688

Jan&Jacob weerspiegelt Linda’s passie voor Frans vintage. In november zette ze, samen met een vriendin, het merk op. Sindsdien struint ze marktjes en tweedehandswinkels – “buiten de grote steden,” tipt ze – af naar de mooiste spullen en accessoires. Het liefst heeft ze elke week weer iets nieuws in haar collectie.

Op de vraag of ze het lastig vindt haar schatten te verkopen antwoordt ze lachend. “Eerst wel, maar ik leer daar nu mee om te gaan.”

DSC01700

Tot april blijven de deuren van pop-up store Jan Eef open – op z’n minst. En daar zijn wij maar al te blij mee.

DSC01737

Adres
Jan Evertsenstraat 4-8
1056 EC Amsterdam

Openingstijden
Woe: 9:00 – 19:00
Do: 9:00 – 21:00
Vr – Zo: 9:00 – 19:00

www.facebook.com

Reageer op artikel:
Pop-up store Jan Eef laat zich niet uit het veld slaan (hoera!)
Sluiten