Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Interieur 23 juni 2017

Five questions: James Cox en Steve Reid van SIMBA Sleep

In Five questions interviewen we elke maand een inspirerende ontwerper, stylist of ondernemer. Deze week: James Cox en Steve Reid, co-founders van het innovatieve matrassenmerk SIMBA Sleep.

1. Kunnen jullie ons iets vertellen over hoe jullie SIMBA zijn begonnen?
James: Simba is voortgekomen uit een familiebedrijf. Dit familiebedrijf maakte garen om te gebruiken voor de productie van matrassen. In 2002 waagde het bedrijf de sprong om zelf matrassen te fabriceren. In 2007 ontmoette ik Steve. Hij zocht een investeerder voor een sportmerk en vanaf dat moment hebben we samengewerkt. Om SIMBA nog groter te laten groeien, hebben we samen investeerders voor het merk gevonden. We zijn echt samen in het diepe gesprongen en de rest is geschiedenis.

2. Jullie hebben een bijzonder team opgezet: van innovatie tot design, van marketing tot slaap- en voedingsdeskundigen. Wat is dit Sleeplab panel precies?
James: Het volledige team in Londen bestaat uit negentig werknemers. Daarnaast hebben we in meerdere landen kleinere kantoren voor marketing en dergelijken. Met SIMBA willen we dat onze consument het beste uit hun nachtrust haalt. Niet alleen door het matras, maar ook door na te denken over het ritueel ‘naar bed gaan’.
Steve: De innovatie van het matras is belangrijk, maar de mindset net zo. Mindfullness en psychologie expert Hope Bastine en voedingsdeskundige Lilly Souter gaan dieper in op deze materie. Welke voedingsstoffen zijn goed en wat kun je beter laten? Welke (korte) meditatie kun je het beste doen en wat moet uit je slaapkamer verbannen? Deze kennis geven wij graag mee aan onze consument. Daarnaast zijn we natuurlijk altijd op zoek naar de nieuwste technologieën.

3. SIMBA breidt uit: van enkel matrassen verkopen jullie nu ook kussens, dekbedden én een spannend nieuw project. Vertel!
Steve: De SIMBA Blue is het meest innovatieve zonnebed ter wereld. Hij ligt natuurlijk lekker, maar dat wordt ook gepaard met de beste technologie. Denk aan een UV-tracker, telefoonoplader en een wifi-hotspot. Dit wordt allemaal geregeld door de zonnepanelen op het bed. Daarnaast draait het bed automatisch mee met de zon. Het enige wat je nog hoeft te doen is je in te smeren met een goede SPF, haha.

4. Wat zijn jullie favoriete tips en tricks om het beste uit je eigen nachtrust te halen?
Steve: Natuurlijk slaap ik zelf het lekkerste op een SIMBA, ha. Daarnaast probeer ik om te ontspannen voor ik ga slapen. Geen telefoon, geen televisie. Soms lees ik een boek, maar that’s it.
James: Ik ben een entrepreneur, dus mijn telefoon zit bijna chirurgisch aan mijn hand. De verlichting van mijn telefoon is erg belangrijk: blauw licht zorgt ervoor dat je wakker blijft. De nightshift (een handige optie op Iphone, waarbij het licht van het scherm zachter wordt) op m’n telefoon gaat dus aan het begin van de avond aan. Daarnaast drink ik ‘s avonds geen koffie meer en dat is misschien nog wel de beste tip!


5. Hope, voor jou de laatste vraag: wat zijn jouw beste tips voor onze lezers?

Hope: Maak er echt een slaapritueel van. Neem een warme douche – niet te heet – en zet een lekkere kop kruidenthee. Steek een geurkaars aan met bijvoorbeeld lavendel. Wanneer je dit vaker doet, zal deze geur in de toekomst je slaap triggeren. Kijk geen televisie, en als je toch echt nog wat wil checken op je telefoon, zet deze dan op nightshift. Een boek lezen kan zeker, maar houd het bij fictie!

Reageer op artikel:
Five questions: James Cox en Steve Reid van SIMBA Sleep
Sluiten