Jaloersmakend familiehuis waar de schommel aan de trap hangt

Door dit huis vragen we ons eigenlijk meteen af waarom er niet in elke woning ‘gewoon’ een schommel aan de trap hangt. Het trapgat is vaak toch zo’n loze ruimte, die niet meer functies heeft dan het verbinden van verschillende verdiepingen. Dus waarom zou je die ruimte dan niet opvullen met zoiets leuks als een schommel? Zo dachten de bewoners van dit huis er ook over en vooral de kinderen zijn daar reuzeblij mee!

Het huis met meerdere verdiepingen en dakterras is ontworpen door Feldman Architecture. Zij maakten het huis voor een stel met twee kinderen in San Francisco.

schommel

Het familiehuis is een open leefruimte. Er zijn vrijwel geen deuren en alle ruimtes lopen soepel in elkaar over.

contemporary-home_021115_09
contemporary-home_021115_07
contemporary-home_021115_08

Middenin het huis is een trapgat geplaatst met bovenaan een raam, waardoor het daglicht elke verdieping bereikt. Dit trapgat zorgt er overigens ook voor dat elke verdieping met elkaar in verbinding staat én zo kon er dus ook een schommel aan de trap gebonden worden. Dé eye-catcher van het huis!

contemporary-home_021115_05
contemporary-home_021115_06

In de basis kozen de bewoners voor veel wit en hout in een lichte tint. Om het interieur een extra sparkle te geven, voegden zij er opvallende details aan toe. Een voorbeeld daarvan is de groep gele stoelen rond de eettafel, die overigens geweldig staan in combinatie met het warme hout en de betonnen hanglampen.

Zelf kun je overigens ook zo’n hanglamp maken. In deze DIY leggen we uit hoe.

contemporary-home_021115_11
contemporary-home_021115_10

De ‘bibliotheek’ vormt een contrast met de rest van het huis. Hier is juist voor donker hout gekozen en een stoere klassieker: de Eames lounge char.

contemporary-home_021115_04

Ohja, dit uitzicht is toch best wel een cadeautje!?

contemporary-home_021115_02

Vond je de schommel in dit huis cool? Misschien wil je dan ook even ‘schommelen’ in een ruime loft in Manhattan.

www.feldmanarchitecture.com

Reageer op artikel:
Jaloersmakend familiehuis waar de schommel aan de trap hangt
Sluiten