Gek op Gent? De nieuwe IXXI collectie is gemaakt door Gentse kunstenaars

Als je IXXI kent, dan weet je dat je je zo af en toe mag verwachten aan een nieuwe collectie met toffe samenwerkingen. Deze keer zocht IXXI haar inspiratie in Gent, waar ze binnenkort hun wanddecoratie gaan verkopen. Voor de gelegenheid werkten verschillende Gentse artiesten mee aan een nieuwe lijn en wij mogen jullie alvast laten meegenieten van al dat moois.

Wat krijg je als je de meest toonaangevende Gentse kunstenaars de opdracht geeft om prints te bedenken voor IXXI? Juist ja: héél veel toffe wanddecoratie. Kijk even mee, dan laten we hun creaties alvast zien!

IXXI x Gentse kunstenaars

IXXI x Mous Lamrabat

Met de prints van Mous Lamrabat speel je op veilig: mooie, karakteristieke natuurfoto’s (vaak in zwart-wit) doen het namelijk haast altijd goed. Mooi ten midden van een zwart-wit gallery wall of zoals op de bovenste foto op een gekleurde muur.

IXXI x Bué The Warrior

Voor echte eyecatchers moet je een print van Bué the Warrior in huis halen. Kleurrijk, catchy en vrolijkmakend maar met de vaak terugkerende doodskoppen toch ook een beetje stoer.

IXXI x Eva Mouton

Eva Moutons tekeningen zijn inmiddels bekend in heel België. Geen wonder, want haar illustraties zijn simpel, herkenbaar en geniaal. Voor de IXXI collectie maakte ze prints van onder meer sanseveria’s en een cheetah. Geweldig toch? Ongetwijfeld ook toppers in de kinderkamer.

IXXI x Musketon

Voor een stevige portie stoerheid, zit je bij Musketon aan het juiste adres. Prints met een vleugje humor en nette, strakke lijnen karakteriseren zijn stijl. Wij zijn fan!

IXXI x Toykyo

En last but not least vult designstudio Toykyo het lijstje aan. In de prints komen veel geometrische figuren terug en wordt kleurcontrast mooi uitgespeeld. Wij zien deze wanddecoratie zó hangen in een industriële loft of een stoere inkomhal.

Kortom: aan inspiratie voor wat leuks aan de muur is hier absoluut geen gebrek. Meer zien? Je vindt de hele lentecollectie op de IXXI website.

Nog meer ideeën voor wanddecoratie:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gek op Gent? De nieuwe IXXI collectie is gemaakt door Gentse kunstenaars
Sluiten