Maud van Dijck
Maud van Dijck Diy 7 okt 2021

Maak een kamerscherm van IKEA’s IVAR voor in je eigen slaapkamer

Wil je nog iets meer privacy in de slaapkamer? Dan is dit het ideale DIY project voor jou en jouw IVAR zijpanelen. Verander het in een toffe scheidingswand in je woonkamer om toch meer overzicht in je interieur te creëren.

Van de IVAR zijpanelen van IKEA kan je gemakkelijk zelf een mooi kamerscherm maken. Kijk maar naar de toffe ideeën die wij hebben gevonden.

6 DIY ideeën voor een IVAR kamerscherm

1. Een IVAR scherm vol zonnetjes

Dit kamerscherm is vooral mooi als je hem voor decoratie in je interieur wilt verwerken en niet echt voor privacy. Met dit vrolijke design van zonnetjes staat al helemaal leuk voor een raam waar veel zonlicht doorkomt gedurende de dag.

2. Rotan webbing kamerscherm

Of kies voor een natuurlijke look voor je IVAR met een scherm van rotan webbing. Heel leuk voor in een modern boho interieur of in een retro interieur waar rotan altijd een goede keuze is.

Go boho: deze webbing/rotan kastjes passen perfect in jouw interieur

3. Een macramé kamerscherm

Ook iets wat echt binnen een bohemian interieur past is een scherm van macramé. Macramé is eigenlijk een must voor ieder boho interieur, dus waarom niet meteen een groot scherm dat een echte eyecatcher zal zijn.

4. Een florale scheidingswand

Met een kamerscherm als deze kan je ook de natuur wat naar binnen halen. Een design van bloemen kan echt je interieur laten opfleuren en een vrolijke sfeer naar je huis brengen.

5. Geometrie met IVAR

Houd je van geometrische designs? Dan is dit kamerscherm een echte toevoeging aan je interieur. Je kan er al helemaal mee met diepte spelen als je zelf ook een accentmuur hebt van houten tegels in eenzelfde kleur.

6. Een handig opbergscherm

Verf je IVAR in een leuk kleurtje en hang er wat handige zakken aan vast waar je gereedschap in kan. Dan heb je meteen een multifunctioneel kamerscherm dat ook als een opbergplek dient.


Je kan er natuurlijk ook andere dingen in opbergen dan gereedschap. Denk aan sieraden of maak hangers waar je sjaals of dassen aan kan hangen. Of plak er notitieblaadjes op met dingen die je niet wilt vergeten.

IKEA hack: uitgekeken op je standaard kastje? Zo maak je van IVAR iets leuks

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

IKEA Hackers

Reageer op artikel:
Maak een kamerscherm van IKEA’s IVAR voor in je eigen slaapkamer
Sluiten