Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Tips 24 juni 2017

Alternatieven voor ‘de standaard items’ in Scandinavische interieurs

Dat interieur design uit het Hoge Noorden al jaren een trend is, dat is je vast niet ontgaan. Sterker nog, misschien is het je zelfs opgevallen dat veel interieurs een beetje op elkaar beginnen te lijken. Mij wel, in ieder geval. En daarom zet ik een aantal alternatieven op een rijtje, zodat je je Scandinavische interieur een iets specialere look kunt geven.

Planten

De cactus en de Monstera zijn graag geziene gasten in Scandinavische interieurs. En ook wij vinden beide planten nog steeds heel mooi. Maar, als je je interieur een iets specialere look wil geven dan raden we je aan om te gaan voor een andere plant. Zo kocht Roomed’s Lotte een te gekke plant met witte stippen: de Begonia Maculata. Wil je meer kleur in huis? Ga dan voor planten met roze bladeren!

Stoelen

Als je denkt aan stoelen aan de eettafel, dan denk je zeer waarschijnlijk meteen aan de DSR en de DSW van Eames. Een tijdloze klassieker die past in elke interieurstijl. Zo zie je ‘m vaak in interieurs met een mid-century touch, maar hij past ook perfect in een Scandi interieur. In dit artikel laten we je wat goede alternatieven zien: krukjes, een bankje en de good old houten caféstoeltjes.

Tip: mix verschillende stoelen met een monochroom kleurenpalet met elkaar. Dus enkel zwart, wit, grijs en bijvoorbeeld chroom. Zo houd je de rustige look, maar geef je het nét dat beetje extra!

Beddengoed

Linnen beddengoed: het staat stylish en is perfect voor de messy look (bekijk deze voorbeelden maar eens). Maar ligt het echt lekker? Linnen is vrij ruw en wil nog wel eens schuren. Niet super comfortabel dus. Het beste alternatief? Beddengoed van zachte jersey stof. Combineer de zachte stof met verschillende, grove materialen and you’re good to go!

Tegels

De metrotegel wordt tegenwoordig overal gebruikt. Natuurlijk in de badkamer en de keuken, maar ook in de woonkamer, in restaurants en in de hal. Tijd voor iets anders! Wij zijn echt fan van de mermaid tegel. De halfronde vorm geeft de ruimte een iets speelsere look. Wit of lichtgrijs is altijd mooi, maar als je het écht goed wil doen dan ga je voor groen of zeeblauw. In combinatie met wit en bijvoorbeeld goud- of koperkleurige kranen geef je de badkamer een hele stijlvolle look.

Meer voorbeelden? Metrotegel en hexagon move over: de nieuwe trend is de mermaid tegel!

Reageer op artikel:
Alternatieven voor ‘de standaard items’ in Scandinavische interieurs
Sluiten