Lotte Wullems
Lotte Wullems Wooninspiratie 1 feb 2018

De huizen in dit Italiaanse dorpje staan te koop voor slechts 1 euro

Een huis in Italië: wie wil dat nou niet? Eindeloos kunnen genieten van de prachtige omgeving, de zon en niet te vergeten de overheerlijke pasta. Betrap je jezelf op de gedachte dat je dit niet kan betalen. Think again! In dit Italiaanse dorpje staan namelijk huizen te koop voor slechts 1 euro.

Nóg beter nieuws: al gelezen dat er in Italië ook gratis kastelen worden weggegeven?

In de verkoop

In het Italiaanse Ollolai moet je met je euromunt zijn. De burgemeester, Efisio Arba, heet besloten de verlaten huizen te koop te zetten voor het symbolische bedrag van 1 euro per stuk, schrijft de Telegraaf.

Eén voorwaarde

Net als bij de verkoop van huizen in dit Zwitserse dorpje is er wel één voorwaarde aan de deal verbonden: de huizen moeten binnen drie jaar na aankoop worden opgeknapt. De kosten van een gemiddelde renovatie worden geschat op zo’n 25.000 euro.

Verlaten dorpje

Met de opmerkelijke verkoop hoopt de burgemeester het dorp een nieuw leven in te blazen. De populatie is er flink geslonken en er worden maar een handjevol baby’s ieder jaar geboren. Veel jongeren verlaten het dorp omdat ze elders een baan zoeken. Hopelijk leeft de plaats weer op, want het is er – zoals je ziet – erg mooi:

Droom verder weg

Italië niet jouw ding? Wat dacht je van dit toffe vakantiehuis in Japan (op stelten!).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Froot

Reageer op artikel:
De huizen in dit Italiaanse dorpje staan te koop voor slechts 1 euro
Sluiten