Hannah Westra
Hannah Westra Architectuur 8 okt 2015

Is dit minimalistische vakantiehuis de nieuwe manier van kamperen?

Wauw, dit compacte vakantiehuis is écht te gek! Het is duurzaam, minimalistisch en gemaakt van een aantal van onze favoriete materialen: hout, glas en staal. Maar dat is eigenlijk helemaal niet het beste element aan dit huis. Dit mini-huis is namelijk super flexibel. Het design is zo minimalistisch, dat je het makkelijk met twee man kan afbouwen om het vervolgens weer op een andere plek op te bouwen. Ideaal!

Het vakantiehuis is ontworpen door de Deense Jane Ostermann-Petersen. Daarbij liet ze zich inspireren door de Nederlandse strandhuisjes die alleen in de zomer op het strand staan. Qua ontwerp doet het ons trouwens ook wel een beetje denken aan deze super dromerige kas.

Het huis heeft een stalen constructie en bestaat grotendeels uit hout. De voorkant en de punten van het dak zijn gemaakt van glas. Naast wat planken, waarvan een deel als ‘keuken’ gebruikt kan worden, heeft het huisje een minimalistisch bed op een mezzanine en een terras. Dit klinkt misschien klein, maar het lijkt ons dé perfecte plek om heerlijk tot rust te komen! Zelf ook een minimalistisch interieur creëren? Dat doe je in elf stappen.

Kleinschalige architectuur

Jane Ostermann-Petersen studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie waar ze veel met kleinschalige architectuur bezig was. Het idee achter haar simpele vakantiehuis is dat je het overal kunt opbouwen. Op het strand, in de stad of zelfs op een plat dak. Het gemak ervan is dat dit zonder machines of enorme bouwmaterialen kan, ideaal! Het flexibele onderkomen is er in verschillende maten en materialen, zoals bamboe. Het is dan wel geen permanent huis, maar zo’n verplaatsbaar vakantiehuis lijkt ons het perfecte nieuwe kamperen!

>> Meer inspiratie op het gebied van compact wonen? Dat vind je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

www.ostermann-petersen.com

Reageer op artikel:
Is dit minimalistische vakantiehuis de nieuwe manier van kamperen?
Sluiten