Hannah Westra
Hannah Westra Architectuur 28 okt 2015

Is dit huis in Zuid-Korea serieus een vogelbek met gouden schubben?

Wat meteen opvalt aan dit huis in Zuid-Korea is natuurlijk de gouden constructie op het dak. Het huis staat op het Jeju Island: een populaire vakantiebestemming. We moesten even goed kijken toen we de beelden tegenkwamen, want de constructie heeft wel een heel bijzondere vorm en kleur. In eerste instantie deed het ons een beetje denken aan een vogelbek. Maar het zou ook zo een föhn kunnen zijn. Dat was niet meteen de intentie van de architect, maar we zitten er ook niet heel ver naast!

Zoals vaak op een eiland staat ook hier veel wind. Vandaar dat het huis de naam ‘Wind House’ kreeg. In eerste instantie is het huis geïnspireerd op lang haar dat door de wind omhoog wordt geblazen, maar de architect geeft toe dat het inderdaad ook best op een eend of föhn lijkt. De kleur van het kunstige design is geïnspireerd op het landschap. In de winter is het eiland grotendeels goud en zwart: een combinatie van de vulkaanrotsen en de natuur die van kleur verandert.

Het bijzondere huis is een ontwerp van architectenbureau Moon Hoon: een bedrijf dat bekend staat om architectuur met bijzondere vormen. Zo ontwierpen ze bijvoorbeeld al eens een bijzonder geometrische huis in Zuid-Korea, dat vanbinnen al minstens zo tof is als vanbuiten! Dit Wind House bestaat uit drie aparte woningen: twee rechthoekige bungalows en de gouden vogelbek slash föhn. Ja, ook deze laatste is een volwaardige woning! De woningen zijn een geheel, maar om privacy te creëren is er een muur van gestapelde stenen geplaatst waardoor er toch drie aparte huizen ontstaan.

De binnenkant van het gouden deel is al minstens zo bijzonder als de buitenkant. De vloer heeft een zebraprint en een groot deel van de muren en het plafond zijn felrood geschilderd. Dat is misschien ietwat overdreven, maar met rood voeg je wel pit toe aan je interieur. Goud kan trouwens ook prima binnen huis, zonder dat het te kitscherig wordt. Doe inspiratie op voor shiny details in dit Deense huis met een gouden muur.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

architizer.com

Reageer op artikel:
Is dit huis in Zuid-Korea serieus een vogelbek met gouden schubben?
Sluiten