Is dit hèt appartement voor de alleenstaande stadsbewoner?

Wat doe je als de indeling van je nieuwe huis niet bevalt? De koper van dit appartement in Madrid schakelde Taller DE2 Architects in om alle muren neer te halen en de open ruimte vanaf niks op te bouwen naar zijn eigen wensen.

De architecten ontwierpen het zogenaamde pop-up huis van OSB-plaat, een super slim en handig systeem van 54 units met werkelijk alles wat je in huis nodig hebt. Zo is er bijvoorbeeld een werkruimte gecreëerd in de kledingkast door de kastdeur zo te ontwerpen dat deze naar beneden opent als bureaublad. Het filmpje hieronder laat zien hoe het pop-up huis werkt.

In het filmpje wordt het pop-up huis gepresenteerd als de ideale woning voor singles, die in de grote stad wonen. Wij weten nog zo net niet of we het hierover eens zijn, want erg sfeervol en mooi is zo’n huis vol OSB-platen nou ook weer niet. Maar praktisch is het in elk geval wel!

roomed-popuphuis-6
roomed-popuphuis-4

Dit is overigens niet het eerste appartement met zo’n handig inbouwsysteem. Eerder kwamen we een zelfde soort interieur tegen in dit opvouwbare appartement en dit mini-huisje in Parijs.

roomed-popuphuis-2
roomed-popuphuis-1

Meer vernuftige kleine huisjes? Bekijk ook eens dit stijlvolle en luxe appartement van maar 12 vierkante meter!

www.dezeen.com

Reageer op artikel:
Is dit hèt appartement voor de alleenstaande stadsbewoner?
Sluiten