Is de hal toe aan een nieuwe look? Schilder je voordeur!

Is de hal toe aan een nieuwe look? Schilder je voordeur!

Als je hal toe is aan een nieuwe look, kun je een aantal dingen doen. Leg bijvoorbeeld een mooi vloerkleed neer, koop een nieuw wandkastje of DIY een stoere kapstok. Bij zo’n upgrade denk je misschien niet direct aan de voordeur, maar als je deze een ander kleurtje geeft, kan dat echt een wereld van verschil maken.

Omdat een goede binnenkomer vrij belangrijk is, geven we je in dit artikel een boost van inspiratie voor de voordeur in chic en stijlvol zwart.

Hoe ga je te werk?

Als je netjes werkt, is het niet nodig om de deur helemaal uit de deurpost te halen. Scheelt weer tijd! Schuur de deur eerst helemaal op. Wanneer deze is gelakt, kan dit wel een tijdrovend klusje zijn. Maar geloof ons, het is alle moeite waard. Besteed ook veel aandacht aan het afplakken van de vensters. Schroef eventueel de deurklink en de sloten uit de deur of plak deze anders ook zorgvuldig af. Wanneer je het netjes doet, zal dat je later veel tijd besparen. Gebruik hiervoor goede schilderstape van een speciaalzaak zodat je het na de schilderbeurt weer makkelijk kunt verwijderen.

Het te schilderen oppervlak eerst behandelen met een grondverf is altijd een goed idee. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg merken die ook donkere primer of grondverf verkopen. Schilder de deur met een kleine schuimroller – zo krijg je een mooi egaal effect – en laat de grondlaag goed drogen. De kleine hoekjes kun je aanstippen met een klein kwastje. Schuur de grondverf heel licht op, maak het oppervlak stofvrij met een borstel of droge doek en begin daarna met de zwarte verf. Misschien heeft de verf nog een tweede laag nodig. You’re almost there! Schilder de deur een tweede keer, maar laat de lagen tussendoor wel goed drogen!

Tip: check van tevoren even waarmee de voordeur behandeld is en kies daar je nieuwe lakverf op uit. Als de deur eerder geverfd of gelakt is, moet je waarschijnlijk verf op terpentine basis aanschaffen, omdat verf op waterbasis dan niet hecht aan het hout. Maar check dit voor de zekerheid even met de specialist in de verfzaak.

Bron: Stylizmo

Een zwarte voordeur geeft de hal een stijlvolle uitstraling. Ga voor hoogglans als je wat meer glamour wilt toevoegen en ga voor matte verf voor een modernere look!

Wil je de hal ook een persoonlijke touch geven? Volg dan onze tips op en check dit artikel als je ook op zoek bent naar een bijzondere kapstok.