Merve Ozturk
Merve Ozturk Interieur 2 feb 2021

Van A tot Z een nieuw huis: zo kan je investeren in je eigen huis

In de rubriek ‘Van A tot Z een nieuw huis’ gaan we gedetailleerd in op alles wat komt kijken bij het kopen van een nieuw huis. Er valt veel te regelen, waardoor je het overzicht wel eens kan kwijtraken. Juist dan wijst Roomed’s nieuwe rubriek je de weg. Vandaag leggen we je uit hoe je kunt investeren in je eigen huis.

Je eigen huis is natuurlijk waardevol voor jou. Door een eigen huis te kopen ben je al goed aan het beleggen. Toch kan je je woning stukken waardevoller maken door er ook nog eens in te investeren. En dat kan op verschillende manieren.

Op deze manieren kan je investeren in je eigen huis

1. Renoveer de keuken

Om de waarde van je huis te laten stijgen kun je ervoor kiezen om je (oude) keuken een opknapbeurt te geven. Investeer in een tijdloze keuken en kwalitatieve materialen. Natuursteen of marmer zijn erg populair als keukenblad. Daarnaast is het slim om inbouwapparatuur te laten plaatsen in je nieuwe keuken.

Lees ook: Even wegdromen: deze lichte keuken met eetkamer is een plaatje om te zien

2. Upgrade de badkamer

Ook de badkamer kan vaak een upgrade gebruiken. Niet alleen om de waarde van je woning te laten stijgen, maar ook voor jouw woongenot. Zo kun je gaan voor twee wastafels zodat je ‘s ochtends geen tijd verliest, of kan je de badkamer opnieuw (laten) betegelen.

Ben je oude badkamermeubilair zat? Dan is het ook de hoogste tijd om voor nieuwe items te gaan.

3. Vergroot je huis

Een andere manier om te investeren in je eigen huis is door je woning te vergroten. Dit kan op verschillende manieren. Zo kan je gaan voor een uitbouw, erker, serre of laat je een dakkapel plaatsen.

Dat laatste levert een hoop extra ruimte op, waardoor je van een onhandige zolder binnen no time een extra slaapkamer of werkkamer kan maken.

> 5 tips om een fijne home office te creëren (from scratch)

4. Isoleer je woning

Een geïsoleerde woning kent veel voordelen. Je huis wordt meer waard, je verdient je investering terug en je energierekening gaat ook nog eens omlaag.

Je kunt kiezen voor een dakisolatie, vloer- of muurisolatie. Daarnaast kan je gaan voor isolerend glas en de juiste kozijnen (zoals kunststof kozijnen) om je huis te isoleren.

Ook interessant: Bye bye omgevingsgeluid: 7 ultieme tips om je huis geluidsdicht te maken

5. Energie opleveren en besparen

Als huishouden raak je veel geld kwijt aan gas en stroom. Door dubbel glas te laten zetten, je huis te laten isoleren waardoor je minder warmte verliest of zonnepanelen te laten zetten kan je een hoop besparen.

Door zonnepanelen te laten zetten ben je ook direct milieuvriendelijk bezig. Je maakt namelijk gebruik van groene energie.

> Duurzaam wonen: op deze manieren kan je energie en geld besparen

6. Ga voor vloerverwarming

Ook vloerverwarming kent veel voordelen. Om te beginnen heb je geen radiatoren meer hangen in huis, waardoor je dus meer ruimte hebt. Daarnaast verdeelt het de warmte goed over de ruimte en is vloerverwarming ruim 10- tot 15% zuiniger ten opzichte van radiatoren.

Andere items in huis waar je in kunt investeren

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

RealiseerjedroomhuisFreo

Reageer op artikel:
Van A tot Z een nieuw huis: zo kan je investeren in je eigen huis
Sluiten