Merve Ozturk
Merve Ozturk Interieur 4 jan 2021

Introvert? Zó creëer je een interieur dat precies bij jou als persoon past

Als je introvert bent waardeer je ruimtes waar je volledig kunt opladen en je je veilig voelt nog een tikje meer. Het is belangrijk dat je je op je gemak voelt. En daarom richten introverte mensen hun huis anders in, om hun te focussen op het gevoel van sfeer en rust.

Ben jij introvert of creëer je graag een ruimte waar je volledig zen kunt worden? Mooi. Want wij delen vandaag wel zes aanpassingen die je kunt doen om zo’n plek te creëren. Lees je mee?

Zó creëer je een interieur dat bij jou als introvert past

1. Ga voor neutrale kleuren

Als je een introvert interieur wilt inrichten kan je het beste gaan voor lichte kleuren of neutrale tinten op je muren. Dit voorkomt namelijk niet alleen afleiding, maar het creëert ook subtiliteit.

Bovendien kan je zo ook makkelijker andere kleuren gebruiken als accentkleur in huis. Dat kan met bijvoorbeeld met minimalistische ontwerpen van meubels en woonaccessoires.

Lees ook: Neutrale kleuren saai? No way, dit huis bewijst dat een tof interieur niet veel nodig heeft

2. Weg met al die drukke items

De voorkeur van een introvert zal uitgaan naar een ruimte zonder al te veel poespas. Zo kan je beter druk behang of kunstwerken die veel kleur en motieven bevatten vermijden. Dit zorgt allemaal voor afleiding – wat je dus juist niet wilt.

3. Neem comfortabele meubels en accessoires in huis

De prioriteit van een introvert is het hele huis sfeervol inrichten. Alle ruimtes dienen warmte of gezelligheid te bieden. Het gaat één en al om een cozy gevoel. Denk hierbij aan een wollen vloerkleed, donzige dekens, bouclé meubels en extra grote kussens.

Bemachtig een comfortabele fauteuil om boeken te lezen of geniet van een heerlijke hangstoel in huis.

> Brrr, koud he? Maak het weer warm in huis met deze IKEA producten

4. Een focus op items die positieve emoties oproepen

Ook kun je je huis inrichten door te letten op je emoties. Het is belangrijk hoe en welke emoties bepaalde ruimtes oproepen. Neem items in huis die je een positief gevoel geven.

Dat kunnen simplistische afbeeldingen zijn of kunst die je doet denken aan een specifieke herinnering, gevoel of moment.

5. Let op geluidsisolatie

Als introvert (en sowieso vrijwel iedereen) wil je het liefst geen omgevingsgeluid horen. Er zijn verschillende manieren om je huis geluidsdicht te maken.

Zo kun je geluidsisolerende gordijnen (en deurgordijnen) gebruiken, akoestische wandpanelen bevestigen én uiteraard een dik vloerkleed in je woonkamer plaatsen.

6. Gesloten ruimtes

Een open ruimte en een kamer zonder muren lijkt misschien heerlijk, maar voor een introvert kan dat overweldigend en stressvol zijn. Als je een huis hebt waar geen muren zijn kun je ervoor kiezen om muren te laten bouwen, of een boekenkast als room devider te gebruiken.

Andere kleine aanpassingen voor in je interieur die een groot effect hebben

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Introvert? Zó creëer je een interieur dat precies bij jou als persoon past
Sluiten