Het is International Donut Day! Een ode aan het interieur van de Dunkin Donuts

Het is International Donut Day! Een ode aan het interieur van de Dunkin Donuts

Ineens was ‘ie daar in Nederland: de Dunkin Donuts. Op 23 maart 2017 werd de eerste vestiging in Amsterdam geopend, en sinds dien schieten er nieuwe Dunkin Donut’s uit de grond. Stuk voor stuk met een práchtig interieur waar we maar al te graag inspiratie uit halen. Kijk je mee?

Met acties als ‘de eerste 100 bezoekers krijgen een jaar lang gratis donuts’ werden alle vestigingen van de donutketen feestelijk geopend. Wij van Roomed zijn óók fan van de donuts van Dunkin Donuts, maar toch zijn we nog veel liever bezig met het interieur van de filialen. Want wauw, wat een goed gestyled uiterlijk hebben alle vestigingen!

Binnen kijken bij Dunkin Donuts

Gelukkig voor ons heeft de Dunkin Donuts er voor gekozen om véél inspirerende foto’s van al hun vestigingen op hun website te gooien. Hartstikke handig, want zo kunnen wij stiekem binnen spieken om de leukste interieurtips ook in ons eigen interieur toe te voegen. Voordat je het weet lijkt jouw eigen keuken op een hippe koffietent.

Wij delen alvast onze favoriete foto’s!

Hilversum

We zijn verliefd op dit zithoekje. De comfortabele stoelen zijn zeker geschikt om een (of meerdere) donuts op te peuzelen. De planten die door het hele pand staan maken het interieur helemaal af. Wat we ook veel terug zien, zijn de oerhollandse witte tegels met blauwe prints. Dat geeft het interieur een lekker Nederlands tintje.

Utrecht Vredenburgplein

Deze bank is zo heerlijk retro! We krijgen er meteen een jaren ’70 feeling bij. De houten lijsten die tegen de want aan staan zien we in bijna elk Dunkin Donuts filiaal wel terug. Deze lijsten dragen ook zeker bij aan de old skool feeling van dit hoekje.

Amsterdam Wamoersstraat

Dit filiaal in Amsterdam is weer anders dan de twee bovenstaande donutwinkels. Deze winkel is zwart, strak en wat industriëler door de (super vette!) lampenconstructie om de zuilen in het midden van de winkel. Het grote Dunkin Dontus logo knalt er uit door de opvallende neon letters.

Bron foto’s: Dunkin Donuts