Iris Wijnands
Iris Wijnands Binnenkijken 5 nov 2019

In dit appartement worden deze 6 interieurtrucs toegepast (leer ervan!)

Ben jij ook altijd zo benieuwd naar de inrichting van andermans huizen? Helaas kun je nou nooit in flats zomaar even door de ramen gluren. Gelukkig mochten wij binnenkijken in dit appartement op de vierde verdieping met Scandinavische en moderne inrichting. Goed nieuws, het zit vol met interieurtrucs die ook jij thuis kan toepassen!

In dit huis zijn verschillende interieurtrucs met een verbluffend resultaat gecombineerd. Die interieurtrucs gaan we natuurlijk allemaal met jou delen.

Woonkamer interieurtruc
Bron: Bolaget

Voor we het gaan hebben over de interieurtrucs, zwijmelen we eerst even weg bij die enorme ramen en de overvloed aan daglicht dat hier naar binnenvalt. Licht doet ontzettend veel voor je interieur en kan de sfeer van een ruimte compleet veranderen.

In dit huis is er optimaal van de grote ramen gebruik gemaakt door lichte en luchtige gordijnen op te hangen. Niks voor jou als je veel last hebt van hoogtevrees, maar het uitzicht is grandioos!

Interieurtruc 1: het plafond hoger laten lijken

Door een schilderij op ooghoogte boven de bank te hangen, lijken je muren langer en dus je plafond hoger. Daarnaast is het ook de ideale hoogte om kunst te bewonderen.

Voor de gordijnen geldt juist: hoe hoger je ze hangt, hoe hoger je plafond lijkt. In dit geval zijn de gordijnen zo hoog mogelijk opgehangen, waardoor de kamer net wat groter oogt dan hij in werkelijkheid zal zijn.

Lees ook: Klein appartement? 4 tips voor het “faken” van een hoog plafond

Interieurtruc 2: combineer vormen

Wie dol is op interieur zal vast al weten dat een goede, dynamische inrichting vaak afhangt van het gebruik van verschillende vormen.

Het is niet voor niets dat ronde vormen nu helemaal in zijn. Wanneer je een vierkant tafeltje zoals hier combineert met een rond tafeltje (dat ook nog eens een andere hoogte heeft, perfect!), doorbreek je rechte lijnen. Daardoor ziet de inrichting er een stuk intrigerender uit.

Werkplek interieurtruc
Bron: Bolaget

Interieurtruc 3: less is more

Dit huis is een mooi voorbeeld van ‘less is more’. Wat dat praktisch inhoudt? Gebruik minder snuisterijen en accessoires voor een luxer effect. Op die manier krijgen de items die je wél in huis hebt staan de aandacht die ze verdienen.

De salontafels staan bijvoorbeeld niet vol met kaarsen en er is geen sprake van een uitpuilende boekenkast. Er staan een aantal mooie items en verder is het bewust leeg gelaten, waardoor de mooiste boeken en accessoires sterker naar voren komen.

Keuken interieurtruc
Bron: Bolaget

Interieurtruc 4: een half-open keuken

Dit appartement heeft een moderne half-open keuken. Het voordeel van een half-open keuken is dat je, ten opzichte van een open keuken, iets meer privacy hebt. Er wordt niet op je vingers gekeken en toch kan je contact houden met huisgenoten of gasten.

Daarnaast is rommel en vuile vaat niet of minder zichtbaar met een open-keuken. Zo hoef je daar niet aan te storen vanuit de woonkamer.

Bron: Bolaget

Interieurtruc 5: een ronde spiegel

Wij hebben niets dan lof voor ronde spiegels. Ze zijn prachtig, reflecteren licht én zorgen ervoor dat een ruimte groter lijkt.

Daarnaast is dit exemplaar dat in het appartement in de gang hangt ook nog eens goud. De gouden rand van de spiegel (maar ook de gouden lijst boven de bank die we eerder al zagen), zorgt ervoor dat de ruimte verfijnd en luxe oogt.

Lees ook: Brons en goudtinten geven je interieur een luxe feeling

Balkon interieurtruc
Bron: Bolaget

Interieurtruc 6: verschillende texturen

Door verschillende natuurlijke texturen te gebruiken creëer je zogenoemde lagen in je interieur. Hier wordt dat gedaan op het gezellige balkon van dit mooie appartement.

Door verschillende texturen te gebruiken (het gevlochten vloerkleed, de witte vacht op de bank, houten kratjes en nog veel meer), is het balkon een knus plekje geworden waar je heerlijk kan zitten. Met al die kaarsen en pompoenen heeft het balkon ook nog eens een heerlijk herfstig sfeertje.

Meer binnenkijken in prachtige huizen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
In dit appartement worden deze 6 interieurtrucs toegepast (leer ervan!)
Sluiten