Jaime Andreas
Jaime Andreas Trends 1 jul 2020

Inspiratie voor jouw huis: 7 interieurtrends die we deze zomer veel gaan zien

Er zijn al een flink aantal hete dagen achter de rug en de zomer is nu echt begonnen. De meeste mensen hebben wat meer vrij in de zomer vanwege kinderen of gewoon door het lekkere weer. Daar is de zomer de uitgelezen tijd om het een en ander aan het interieur te veranderen. Zeker op dagen dat het wat koeler is. Dit zijn hippe interieurtrends zomer 2020 om je te inspireren.

Een nieuw fris kleurtje aan de muur, nieuwe decoratie en andere toffe meubels: genoeg manieren om je interieur een andere look te geven deze zomer.

7 interieurstrends zomer 2020

1. Grote contrasten

Contrasterende kleuren halen het beste in elkaar naar boven; dat is altijd zo geweest. Deze zomer zal je dat steeds meer terug zien. Zeker met zomerse kleuren zoals blauw en oranje die ervoor zorgen dat een kamer echt uniek en opgewekt voelt.

2. Rieten meubels

De rotan trend de afgelopen jaren is niemand ontgaan. Rotan én rieten meubels zijn ook deze zomer weer een grote trend. Logisch, ze geven je interieur namelijk een fijne tropische vibe. Niet alleen dat, rieten meubels zijn te combineren met allerlei kleuren en verschillende interieurs.

3. Bloemetjes op de muur

Een bloemenbehang kan soms heftig en riskant zijn, maar het heeft ook vele voordelen. Het staat vrolijk en geeft je interieur een unieke touch. Wij raden aan om een kleinere muur in je kamer een gaaf bloemenprintje te geven en de andere muren in een bijpassende kleur te schilderen.

4. Kunst als statement

Ook een van de interieurtrends zomer 2020 is kunst als statement aan de muur. Denk hierbij aan een groot schilderij of een opvallende print dat aan de muur hangt en gelijk de aandacht trekt. Zo’n eyecatcher kan een basic interieur heel interessant maken. Je voegt op deze manier echt persoonlijkheid aan je interieur toe.

5. Een hemelbed

Hemelbedden zijn weer helemaal in. Goed nieuws voor de mensen die als kind al droomde over het hebben van zo’n gigantisch bed met mooie gordijnen. Ze hebben een luxueuze uitstraling en zijn vaak enorm. Helemaal mooi als je een hoog plafond in je slaapkamer hebt.

6. Donkere keukens

Donkere keukens in de zomer? Dat klinkt een beetje gek, maar een donkere keuken is onwijs sfeervol en op die manier een ruimte om echt tot rust te komen als je eenmaal uit de felle zon bent. En het is ook niet zo dat je na de zomer deze keuken er gelijk uit sloopt.

7. Speelse wc’s

De eenzame wc in de hal is vaak een treurige plek die allen wordt opgevrolijkt door een zeepje en een handdoekje, maar dat hoeft niet het enige te zijn. De wc is juist de perfecte kleine ruimte voor dat bloemetjesbehang of een ander geinig patroontje. Ook kun je de wc gezellig maken met kleine dingen.

Meer interieurtrends in 2020

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Inspiratie voor jouw huis: 7 interieurtrends die we deze zomer veel gaan zien
Sluiten