Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Trends 3 jun 2018

Dit zijn de tofste interieurtrends voor de zomer van 2018

Shop jij jaarlijks een hele nieuwe woonkamer bij elkaar of ben je nog hartstikke gelukkig met de accessoires die je vier jaar geleden kocht? Tot welke categorie je ook behoort: op de hoogte zijn van de interieurtrends is altijd leuk. Weet je meteen of je nú naar de winkel moet rennen of niet. Dit zijn de tofste interieurtrends voor zomer 2018!

Interieurtrends zomer 2018

1. Donkere jungle print

Foto van een jungle print-interieur (interieurtrends 2018)
Trendland

Nee, je hoeft al je vorig jaar gekochte kussens met jungle print nog niet weg te doen. Maar waar je vorig jaar vooral items in de winkel zag met bladeren en toekans op een pastelkleurige achtergrond, is de trend dit jaar iets donkerder: donkergroen wordt gemengd met zwarte tinten.

2. Indoor meets outdoor

Foto van van een natuurlijk interieur (interieurtrends 2018)
Home Decor Crew

Maar de ‘natuurlijke trends’ gaan verder dan alleen maar kussens met grote bladeren erop: ook op andere vlakken wordt onze omgeving in huis gehaald. We zien daarom wederom veel hout, planten en groene tinten.

LEES OOK: Shopping: 5x kleurrijk servies voor een zomers tintje op tafel

3. Een visgraat-patroon

Foto van een muur met visgraat-patroon (interieurtrends 2018)
Ali Budd Interiors

Ben je niet zo van de planten? Let dan eens op de visgraat-trend. Of het nou gaat om houten vloeren, tegels aan de muur of zelfs maar kussens: visgraat is hip. Dat kan in zowel grijsachtige tinten als juist veel kleurrijkere patronen.

4. Gemixte pastelkleuren

Foto van een interieur met pasteltinten (interieurtrends 2018)
Emily Henderson

Heb je een interieur dat vooral wit, zwart of grijs is, dan kun je dat prima opfleuren met wat kleur. Trendwatchers raden daarvoor ‘ijsjes-kleuren’ aan: van lichtroze (aardbei? framboos?) tot die Smurfen-kleur waar je tong altijd zo blauw van werd (of wordt, natuurlijk).

5. Alles is ambacht

Foto van een kastje en stoel (interieurtrends 2018)
Tuula Vintage

Van handgeweven dekens tot rieten stoelen en authentieke schilderijen: de maker van producten staat centraal deze zomer. Vaak zijn die producten ook nog eens van natuurlijke materialen gemaakt, dus dat komt goed uit!

Wil je nog meer op de hoogte zijn van de laatste trends? Dit zijn de 4 beste duurzame interieurtrends van 2018. En heb jij deze interieurtrends rondom behang om jouw saaie muur mee op te fleuren al aan je muur hangen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

CosmpolitanHouse Beautiful

Reageer op artikel:
Dit zijn de tofste interieurtrends voor de zomer van 2018
Sluiten