Naomi Pater
Naomi Pater Trends 24 feb 2022

Wauw: deze interieurtrends worden dit voorjaar populair

Nog een paar weken en dan begint het voorjaar weer. Eindelijk! Wij kunnen niet wachten om de eerste warme zonnestralen weer te voelen op onze huid en de bloemen weer te zien bloeien. Nog een reden waarom wij uitkijken naar de lente, is vanwege de opkomende interieurtrends. Deze zijn namelijk meer dan geweldig. Dat beloven we.

Bij het horen van het geluid van de vogeltjes krijgen we al de eerste lentekriebels. Ook een rondje op Pinterest laat ons stralen van geluk, want er komen héle mooie interieurtrends aan. Wij babbelen je vandaag bij en lichten er een aantal voor je toe.

Interieurtrends voorjaar 2022

Bloemenprints

De lente is het meest optimistische seizoen van het jaar. De zon schijnt meer, het wordt weer langer licht, de bomen krijg weer fris groen en bloemen krijg weer de mooiste kleuren. Niet gek dus dat bloemenprints dit jaar dé interieurtrend van de lente gaat worden.

Ga voor een stijlvol bloemetjesbehang, beddengoed, posters of ga het veld in en pluk een bos vrolijke bloemen. Staat mooi én ruikt lekker.

Mat zwart

We gaan nu naar het tegenovergestelde van bloemenprints en dat is mat zwart. Iéts donkerder, maar wel hartstikke gaaf in je interieur. Volgens Apartment Therapy zijn de zoekopdrachten naar deze trend nu al met 180 procent gestegen. Maak je borst dus maar nat: dit wordt een populaire trend.

Het gebruik van mat zwart creëert diepte en valt goed te combineren met lichte tinten. Een zwarte kast met daarop witte accessoires en een plant staat bijvoorbeeld fantastisch. Je kunt natuurlijk ook subtiel te werk gaan door te kiezen voor zwarte kranen of raamkozijnen.

Luxe details

Het toevoegen van luxe details aan je inrichting wordt dit voorjaar helemaal hot.

Kies voor lampen met kleine gouden accenten of voor satijnen kussens. Ook details als gouden kranen, schilderijlijsten en een zeeppompje in mat goud staan fantastisch in je stulpje en hebben toch een grote impact.

Kinderkamers

Het hebben van een kinderkamer in een huis met kinderen is natuurlijk geen interieurtrend, maar eerder hartstikke logisch. Beetje sneu als ze op de bank in de woonkamer moeten slapen. Toch ligt de nadruk dit voorjaar wél op kinderkamers. En dan hebben we het niet alleen over hun slaapkamer, maar ook over eventuele leerruimtes of een speciaal hoekje in de woonkamer.

We sloven ons massaal uit en maken er een echt speelparadijs van. Vol kleuren, stoffen met texturen, aantrekkelijke patronen, dieren en natuur.

Deze interieurtrends zien we ook de komende 5 jaar nog terug

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
Wauw: deze interieurtrends worden dit voorjaar populair
Sluiten