Ilse van Elleswijk
Ilse van Elleswijk Trends 23 feb 2020

Trend forecasting: dit zijn de leukste interieurtrends van dit voorjaar

Nu de zon steeds vaker begint te schijnen en de dagen weer langer worden begint het bij ons te kriebelen. Niet alleen denken wij bij Roomed al voorzichtig na over de voorjaarsschoonmaak, ook hebben we zin om ons huis een make-over voor de lente te geven.

Wij worden helemaal enthousiast van de interieurtrends van dit voorjaar. Stijlvolle interieurs met natuurlijke elementen en kleurrijke interieurs gecombineerd met stoere details zijn de voorjaarstrends van 2020. Twee woonstijlen die recht tegenover elkaar staan maar beiden even prachtig zijn. Kijken jullie mee?

Back to basic met aardetinten

Minimalistisch is nog steeds trending, maar in combinatie met aardetinten als nude en zachte en natuurlijke materialen doet deze stijl wel warmer en gezelliger aan. Duurzaamheid staat bij deze trend voorop en met deze stijl creëer je een rustig en elegant interieur.

Wil je deze warme tinten ook aan je woonkamer toevoegen? Haal bijvoorbeeld een bos mooie droogbloemen in een vaas met licht gekleurd glas of een aardewerk pot in huis voor deze back to basic stijl.

Mooi servies zoals, zoals deze kommen, passen ook perfect bij deze trend. Ook een mooie lijntekening aan de muur matcht er perfect bij.

Een lamp van bamboe, houten eetkamerstoelen, een rotan stoel of een webbing kastje: deze meubels passen allemaal bij deze voorjaarstrend.

Neem eens een kijkje bij de plaatselijke kringloopwinkel voor meer leuks in deze woonstijl. Veel van deze meubels en accessoires zijn namelijk volop verkrijgbaar in de kringloopwinkels. Gecombineerd met moderne meubels en een fris kleurtje op de muur zijn deze meubels en accessoires weer helemaal van nu.

Kleurrijk en stoer

Een andere woontrend van dit voorjaar is kleurrijk en stoer. Pastelkleuren als mintgroen en zachtroze zijn weer helemaal terug van weggeweest, maar gecombineerd met stoere zwarte accessoires en details van (donker) hout ziet het er net wat stoerder uit. Met een toefje goud erbij zit je met deze trend helemaal goed.

Een pastel kussen op de bank, een mooie botanische poster aan de muur of een roze vaas met bijzondere vormen zijn de perfecte match bij deze trend.

Andere kleuren in opkomst zijn kleuren als rood en aubergine. Diepe en rijke kleuren die wat pit aan je interieur toevoegen. Gecombineerd met organische vormen en luxe materialen creëer je een stijlvol interieur.

Door de nodige dosis wit in je interieur hou je deze stijl fris en past hij perfect bij het voorjaar. Durf jij los te gaan met warm rood en paarstinten? Kies voor een mooie poef, een aantal leuke kussens op de bank of en mooi stilleven van vazen en potten in deze kleuren bij elkaar.

Of kies voor een opvallende paarse fauteuil of deze metalen plantenbak in roest rood voor een bijzonder effect. Met deze opvallende kleuren haal je sowieso het lentegevoel in huis!

Nog meer tips voor de lente

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Trend forecasting: dit zijn de leukste interieurtrends van dit voorjaar
Sluiten