Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 13 sep 2018

5 interieurtrends die we in de herfst 2018 terug gaan zien

Bij Roomed houden we ervan om op de hoogte te zijn van de allerlaatste interieurtrends. Zo ook op de interieurtrends van herfst 2018. En daar zitten een aantal interessante trends bij die we maar al te graag in ons eigen interieur toepassen.

Interieurtrend: Grandma Chic

Uiteindelijk komt alles wat vroeger hip was weer helemaal terug. In de herfst 2018 kan je het interieur van jouw oma gebruiken als inspiratiebron, want Granny’s interieur wordt weer hartstikke hip! Denk aan patchwork dekentjes, felle kleuren en bloemetjesgordijnen. Het liefst allemaal met elkaar gecombineerd, want dat kan gewoon! Mits je een rustige, natuurlijke kleur als basiskleur gebruikt.

Ben je écht hooked bij deze trend, ga dan voor een bloemetjesbehang. Het liefst eentje met een oude, vintage look, zoals de onderstaande Magnolia wallpaper. Combineer deze met een oud tafeltje en een poofy stoel, en je bent helemaal on trend.

Interieurtrend: Whitewashed Minimalism

Al eerder schreven we op Roomed over whitewashed meubels. Nog een keer samengevat: meubels met een white wash finish waren ooit van hout, maar zijn nu licht wit geverfd (en het liefst ook nog eventjes geschuurd). Een feestje voor mensen die niet van kleur houden dus. Deze stijl zien we vaak in Scandinavische interieurs.

Interieurtrend: de jaren ’70

Yes, nog een interieurtrend waarmee we terug in de tijd mogen. De interieurtrends die in je jaren ’70 helemaal in waren (retro vormen, okergeel) mogen namelijk ook weer teruggebracht worden in ons interieur. Denk aan verschillende kleuren geel, fel rood en oranje in combinatie met lekker veel velvet.

Nog wat features die ook absoluut niet mogen ontbreken bij deze interieurtrend: zachte materialen, franjes, ronde vormen, rotan stoelen en de combinatie van oudroze en donkergroen. Zie je het al helemaal voor je? Wij wel!

Interieurtrend: Futuristic Fab

Twee van de vijf trends zijn gebaseerd op het verleden, maar met de vierde trend kijken we juist naar de toekomst. Denk bij ‘futuristic fab’ aan overdreven materialen (metallics in schitterend goud en zilver), strakke lijnen en moderne accenten. Het doet ons een beetje denken aan de binnenkant van een fancy ruimteschip, maar dan woonbaar.

Nog meer inspiratie? Denk aan IKEA’s nieuwe ruimtecollectie die ze samen met N.A.S.A. gaan lanceren.

Interieurtrend: Faux Florals

Houd je van een urban jungle, maar heb je eigenlijk geen groene vingers? Dan ga je heel blij worden van de laatste trend: nepbloemen. Ja, echt. Tegenwoordig worden er prachtige nepbloemen gemaakt die je gerust tentoon kan stellen in jouw interieur. Combineer bloemen met bladeren van bijvoorbeeld een Monstera gecombineerd met grassen.

Nog meer toffe interieurtrends die je gezien moet hebben:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

domino

Reageer op artikel:
5 interieurtrends die we in de herfst 2018 terug gaan zien
Sluiten