Rosa Bertram
Rosa Bertram Wooninspiratie 22 jul 2018

Interieurtrends uit 2018 die we waarschijnlijk gedag gaan zeggen

Best gek eigenlijk dat smaak zo verandert over de jaren. Van felle muren tot gekleurde koelasten en keukens. Toch gaat bijna elke trend weer voorbij. Ook de grootste. Deze interieurtrends zullen langzaam de vergetelheid ingaan.

Trends komen en gaan. Zo ook de interieurtrends van 2018. Dit zijn de trends die we (waarschijnlijk) gedag gaan zeggen dit jaar.

Grijze muren

Het lijkt altijd een veilige optie, een effen lichte muur. Helemaal in slaapkamers. Maar de laatste tijd zie je steeds vaker felle kleuren, gewaagd behang en speelse prints. Dit wordt nu eerder als een ‘statement’ gebruikt in de kamer dan als slechts een muur.

grijze muur
Aimée Mazzenga

Rose goud

En dan rose goud. Rose geeft een soort glamorous look en touch aan je interieur. Toch is het veiliger om – als je metalen wilt gebruiken in je interieur – om voor zilver of goud te gaan. Deze twee zijn altijd tijdloos.

Dit vind je vast ook interessant: Deze interieur accessoires trends wil je niet missen

Koper en messing

Net als rose goud gaan ook de materialen koper en messing langzaam de vergetelheid in. Het ziet er erg mooi uit, maar het is lastig om écht goede en mooie koperen items te vinden. Daarnaast is het matchen ook nog eens lastig om dat veel verkopers, net een andere kleur koper gebruiken. Nikkel en brons zijn volgens Mara Silber – een interieur designer uit New York – een stuk veiliger. Tijdloos en geraffineeerd.

koper
Ellie Arciaga Lillstrom

Tropische bladeren (als print)

Een paar jaar geleden was de trend van gekleurde bladeren enorm groot. Van behang, tot geprinte stof en ook in kleding. Inmiddels is die trend over gewaaid. Daarvoor in de plaats zijn groter bloemen gekomen. Niet zozeer de bladeren, maar echt de bloemen zelf zie je steeds vaker terug in behang en prints.

print bladeren
Jon Tyson

Bont

Bont, echt of nep, zijn ingeruild voor biologische stoffen en materialen. Spullen, items of meubels die met de hand zijn gemaakt of gewoven zijn nu veel meer ‘in’ dan een bontje op de vloer. Denk aan biologisch katoenen lampenkappen, een lounge stoel van biologosch katoen, een bamboe kastje of gewoven wollen muurversiering.

bont kleed
iAlicante Mediterranean Homes
nep bont
Jon Tyson

Meer lezen over interieur trends?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Interieurtrends uit 2018 die we waarschijnlijk gedag gaan zeggen
Sluiten