Naomi Pater
Naomi Pater Interieur 11 feb 2022

Deze interieurtrends zien we ook de komende 5 jaar nog terug

Ben jij gék op interieurtrends, maar heb je geen tijd om je interieur ieder jaar een opfrisser te geven? Niet getreurd! Er zijn hartstikke leuke trends die ook de komende vijf jaar nog hip zijn. Wij zochten het voor je uit, zodat jij dit niet meer hoeft te doen.

Volgens interieurdesigner Ariel Arts – gespecialiseerd in duurzame meubels en geliefd op Tiktok – blijven deze interieurtrends de komende vijf jaar zeker nog wel hip. Eigenlijk zijn het geen trends meer te noemen, want ze zijn áltijd in.

Tijdloze interieurtrends

1. Planten

Fris groen in huis verveelt niet. Wij mensen zijn nou eenmaal natuurlijke wezens die de natuur simpelweg nodig hebben.

Een prachtige plant hier en daar is daarom een blijvende interieurtrend. Of die orchidee er nog gezond uitziet over vijf jaar is natuurlijk aan jou.

2. Natuurlijke materialen

Gezond leven wordt ieder jaar populairder en die focus op natuur is ook terug te zien in het interieur. Zo zien we steeds vaker materialen als touw, riet of bamboe voorbijkomen. Ook hout komt altijd weer terug.

Leg dus gerust een houten vloer, hang fotolijstjes op met een lijst van touw of kies voor een rotan kast. Hier heb je de komende jaren geen omkijken meer naar en het straalt bovendien rust en warmte uit. Houten krukjes of tafels zijn ook een sfeermakers in je huisje.

3. Zachte kleuren

Volgend weekend aan de haal met de verfkwast? Denk eens goed na over de kleur die je in je hoofd hebt. Die felblauwe muur is voor even hartstikke leuk, maar over twee jaar misschien wel niet meer jouw smaak.

Kies daarom voor zachte kleuren als crème, beige, lichtgeel of babyblauw. Deze zachte kleuren raken namelijk nooit uit de mode, omdat ze niet te opvallend zijn en een gevoel van rust met zich meebrengen. In deze hectische wereld heb je dat vast wel nodig.

4. Vintage

Voor de vintageliefhebbers is er goed nieuws: de retrostijl hoort al jaren bij de interieurtrends en zal dat voorlopig ook blijven. Kom dus maar op met die kringloopvondsten. Past de donkere houten kleur van die te gekke oude kast niet in je interieur? Verf ‘m gewoon in een andere (zachte) kleur en hij is zo goed als nieuw.

5. Mozaïek

Volgens Paradijsvogelmagazine is mozaïek van alle jaren. Het geeft een unieke twist aan bijvoorbeeld je badkamer, keuken of hal en je kunt er veel kanten mee op.

Het glasmozaïek is verkrijgbaar in allerlei kleuren en vormen. Kies wel voor rustige kleuren wanneer je de komende jaren mee wilt doen aan de interieurtrends.

6 behangtrends die we in 2022 vaak terug gaan zien in onze interieurs

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze interieurtrends zien we ook de komende 5 jaar nog terug
Sluiten