Maud van Dijck
Maud van Dijck Trends 16 dec 2021

Out with the old, in with the new – 5 interieurtrends van 2022

Er komen jaarlijks veel toffe trends voorbij. Welke trends verdwijnen, en welke trends gaan we juist meer zien? We zetten de interieurtrend 2020 van Domino voor je op een rijtje.

Loop op de trends vooruit en verfris je interieur nu alvast met de onderstaande trends.

5 x interieurtrends 2022

1. Paddenstoelen

Dat Fairycore steeds populairder wordt, wisten we al. Het lijkt erop dat met deze magische trend paddenstoelen in onze interieurs gaan groeien. De botanische prints van Monsterabladeren worden ingeruild voor funky paddenstoelen. Ook in een retro interieur is een paddenstoelenlamp bijvoorbeeld een toffe toevoeging.

Volgens Reliving worden dit dé vintage interieurtrends van 2022

2. Schemerige tinten

We houden van vrolijke Scandinavische pasteltinten, maar in 2022 wordt het toch net een stukje donkerder met deze interieurtrend. Mauve of stormachtige blauwe tinten zullen warmte bieden in je interieur. Deze diepe tinten zullen je huis transformeren tot een plek waar je zo nu en dan weg kunt én wilt kruipen van alles.

3. Chromen frames

In plaats van typische banken waar je in wegzakt, zullen we meer chromen frames zien voor net wat meer structuur in je interieur. Daarbij krijg je ook meer structuur in je leven. Het is misschien precies wat we nodig hebben na de afgelopen jaren waar comfort centraal stond.

Daarnaast zijn chromen frames zeer stijlvol en geven ze een toffe metallic touch aan je interieur. En denk niet alleen aan chromen frames voor je banken, maar ook voor je stoelen of bedden.

4. Papieren lantaarns

Ronde lampen zullen niet verdwijnen, maar glas zal langzaamaan steeds meer door papier worden vervangen. In Scandinavische interieurs zie je ze al veel. Papieren lampionnen geven namelijk een zachte gloed wanneer deze aanstaan. Hierdoor heb je sfeervolle verlichting in huis. Het maakt papieren lampionnen dus ideaal wanneer je een sfeer van hygge in je huis wilt.

5. Pakkend behang

De trend van colour blocking wordt volgend jaar zelf waarschijnlijk wat geblockt. In plaats van colour blocking krijgen we knallende kleuren in behang in allerlei abstracte geometrische vormen. Met deze interieurtrend maak je in ieder geval wel een statement in 2022.

Ga daarbij niet voor een accentmuur, maar pak groots uit in één kamer en behang alle vier de muren. Of kies ervoor om het plafond mee te behangen. Zo verander je je hele kamer in een eyecatcher!

10 designers over een trend die ze in 2022 nog vaker willen zien

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Domino

Reageer op artikel:
Out with the old, in with the new – 5 interieurtrends van 2022
Sluiten