Maud van Dijck
Maud van Dijck Trends 6 dec 2021

10 designers over een trend die ze in 2022 nog vaker willen zien

Yes, trends! Het nieuwe jaar komt eraan, maar dat betekent niet dat de trends van dit jaar hoeven te stoppen. Toffe trends verdwijnen niet meteen na een jaartje, maar gaan gewoon vrolijk door. En daar worden wij ook gelukkig van!

Apartment Therapy heeft tien designers gesproken en gevraagd welke interieurtrend zij in 2022 nog steeds willen terugzien.

10 interieurtrends voor 2022 volgens designers

1. Veel individualiteit

Je wilt dat je persoonlijkheid van je interieur afspat met deze interieurtrend voor 2022! Charmaine Wynter, oprichter van Charmaine Winter Interiors, wil dat ieder interieur individualiteit omarmt. Kies voor unieke items die ook echt waarde voor je hebben. Het mooiste is toch wanneer je je kamer rondkijkt en iedere accessoire een warm gevoel bij je oproept?

2. Ronde vormen

Desiree Burns, oprichter van Desiree Burns Interiors, wil dat ronde vormen volgend jaar net zo goed door onze huizen heen cirkelen. Ze zijn ideaal om contrasten mee te creëren in ruige interieurs, want deze vormen brengen pas echt een zachte uitstaling naar je interieur.

Zachte vormen zijn hot: 11 ovaal-vormige items voor in huis

3. Overal behang

Toffe behangen verwachten we ook in 2022 aan de muren te zien. En dat is wat Andi Morse, oprichter van Morse Design, zeker wil zien! Denk daarbij niet alleen aan behang in de woonkamer of slaapkamer. Ook behang in de badkamer of het toilet kan er geweldig uitzien. En er zijn zo véél mooie behangen om uit te kiezen. Wij zijn dol op het aquatische design hierboven.

4. Traditionele elementen

Je komt toch nog veel traditionele elementen in moderne interieurs tegen. En Ellie Mroz, designer bij Ellie Mroz Designd, hoopt dat deze interieurtrend in 2022 voortzet. Custom made traditionele items kunnen echt een unieke look aan je interieur geven.

5. Een entertainment lounge

Lisa Furtado, oprichter van Furtado Interiors, wil haar ogen in 2022 rustig laten vallen op interieurs met entertainment lounges. Mensen zitten steeds vaker thuis en vinden het ook steeds fijner. En wie kan dan niet een toffe ruimte om in te relaxen waarderen?

6. Melkglazen accessoires

Megan Hopp, directrice van Megan Hopp Design is dol op melkglazen items. Ze vindt het prachtig hoe het licht op deze items kan vallen waardoor ze nog meer in je interieur stralen. Zij wil volgend jaar dus nog meer melkglazen vazen en serviezen zien.

7. Een gewaagd bloemendesign

Gewaagde kleurpaletten en bloemen wil Mindy Gayer, hoofddesigner van Mindy Gayer Design Co., in huizen aantreffen. Ze vindt dat niet alles er nieuw en glanzend uit hoeft te zien. Ze ziet veel liever nostalgische florale designs en rijke kleuren als interieurtrend voor 2022.

8. Minder open ruimtes

Nu we met zijn allen meer thuis zitten vindt Madelin Merin, oprichter van Madelin Merin Interiors, het tijd om open woonruimtes eens weg te laten uit onze woningen. Zo hebben je ruimtes duidelijkere doelen en kan je zelf ook meer overzicht en rust in huis vinden.

Creatieve manieren om ruimtes te scheiden in een open leefomgeving

9. Meer marmer

Net als ons is Andrea Britt Pietragallo, oprichter van Britt Design Studio, dol op marmer. Afgelopen jaar werd al overal in huizen natuursteen gebruikt. En deze interieurtrend mag lekker door blijven gaan in 2022.

10. Gedurfde mix van kleuren en patronen

Maximalistische huizen mogen er aankomend jaar wel wezen volgens Liza Kuhn, oprichter van Liza Kuhn Interiors. Om je interieur echt spannend te maken en het thuisleven een beetje op te vrolijken wil je gaan mixen met allerlei kleuren en patronen.

Volgens Reliving worden dit dé vintage interieurtrends van 2022

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
10 designers over een trend die ze in 2022 nog vaker willen zien
Sluiten