Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Trends 31 aug 2020

Trend forecasting: alvast een kijkje naar 7 interieurtrends van 2021

Skip 2020 en fast forward naar 2021. Als het zou kunnen, hadden we het misschien wel gedaan. En daarom dromen we ook maar al te graag over de interieurtrends 2021. Wat kunnen we volgend jaar verwachten? Gaan we ons hele huis weer opnieuw inrichten, of houden we de populaire woonstijlen van nu?

We vonden deze video van TrendsTV op YouTube waar alle interieurtrends 2021 aan bod komen. We kunnen alvast verklappen dat 2021 veel dezelfde trends heeft als afgelopen jaren, maar dan nét in een ander jasje gegoten. Lees je mee?

Interieurtrends 2021

1. Donkerblauw

Goed nieuws voor de liefhebbers van donkerblauw: deze kleur blijft voorlopig nog wel in the picture. Ook in 2021 blijven we genieten van donkerblauwe interieurs. En dan hebben we het niet alleen over de muren, maar ook meubels.

Door meubels een donkerblauwe kleur te geven krijgen ze een stuk meer karakter dan met een zwart likje verf. Ook oogt het stukken origineler. En dit terwijl het juist heel makkelijk stylen is, want donkerblauw combineert goed met veel verschillende kleuren. Zo blijft donkerblauw en okergeel een prachtige combinatie, maar ook oudroze komt helemaal tot zijn recht naast donkerblauw. En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

 

2. Lichte houtsoorten

Licht hout staat natuurlijk mooi bij in een Scandinavisch interieur, maar past ook ontzettend goed bij een industriële vibe in huis als je er wat stoere elementen aan toevoegt. Denk maar aan lichte MDF-platen en zwart stalen details. Deze trend komt niet alleen terug in meubels, maar ook op de vloer, de muur en zelfs het plafond. Spannend!

3. Duurzaam modern design

Duurzaamheid wordt beetje bij beetje belangrijker in de wereld, en ook in de interieur-industrie komen duurzaamheid en design steeds vaker samen. In 2021 zal dit niet anders zijn. We gaan meer producten van bioplastic zien, gaan vaker voor gerecyclede materialen én gaan voor items die een lagere impact op het milieu hebben.

4. Een statement piece in huis

Een statement piece in huis is een fijne manier om de aandacht meteen naar één punt te brengen. Het is een goed uitgangspunt voor de rest van je interieur, en geeft jouw huis daarmee een stijlvolle look.

5. Natuurlijke elementen

Heb jij al genoeg kamerplanten in huis, of ga je voor méér? Ook in 2021 is de natuur niet uit ons huis weg te slaan. Natuurlijk doen wij vrolijk mee met deze interieurtrend 2021 door verschillende kamerplanten in huis neer te zetten (de makkelijke kamerplanten zijn onze favoriet) , maar denk ook eens aan het gebruiken van natuurlijke materialen, droogbloemen en neutrale kleuren.

Breaking: de kleur van het jaar 2021 van Flexa is bekend gemaakt, en het is inderdaad een neutrale kleur die je gemakkelijk kunt combineren.

Al eerder dit jaar riep IKEA het materiaal bamboe om tot dé trend van 2020. We verwachten dan ook dat in 2021 veel bamboe, rotan, hout en steen vaker terug gaan komen in de interieurs. Met deze natuurlijke elementen krijg je een warme sfeer in huis – en dat is precies waar we volgend jaar met z’n allen naar op zoek zijn.

6. Grijs

Waar je vorig jaar nog vrolijk vertelden dat grijs passé was, is de kleur alweer bezig met een opmars. De standaard grijze muur lijkt nog niet volledig omarmd te worden, maar wél als er gebruik gemaakt wordt van een bepaalde verftechniek. We durven bijna met zekerheid te zeggen dat een messy beton-look enorm populair wordt.

7. Face line art

Dit vonden we een opvallende: face line art wordt helemaal hot in 2021. Ja, we zagen de laatste tijd inderdaad al vaker tekeningen van gezichten of leuke gezichten op potjes, maar we hadden niet verwacht dat deze trend lang zou volhouden. Wij vinden de trend in elk geval helemaal leuk.

Heb je deze DIY al gezien? Roomed’s Sharon maakte zelf een goedkope bloempot mét line art gezicht: Maak zelf een elegante bloempot met gezicht met deze goedkope DIY.

Meer interieurtrends om van op de hoogte te blijven

Interieurtrends 2021
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Trend forecasting: alvast een kijkje naar 7 interieurtrends van 2021
Sluiten