Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Trends 26 jun 2021

We zijn bijna halverwege 2021: dit waren de grootste interieurtrends so far

Wanneer we het hebben over interieurtrends, staan we het liefste vooraan in de rij. We houden ervan om op de hoogte te zijn van de laatste trends en daarom vertellen we je graag over de interieurtrends van 2021 die afgelopen half jaar in de spotlights gestaan hebben.

De onderstaande interieurtrends zagen we niet alleen vaak op Instagram en Pinterest voorbij komen, maar ook in onze binnenkijkers. Welke van deze trends zou jíj graag in je eigen interieur toepassen?

Interieurtrends 2021 (die we tot nu toe gespot hebben)

1. Curves in je interieur

Een gebogen bank, een ovaalvormige salontafel en een fijne lounge chair in een ronde vorm in het midden van de woonkamer – curves in ons interieur zijn niet meer weg te denken. Deze trend geeft elk strakke, moderne interieur een hippe twist en hierdoor zien we een stuk minder strakke, rechte lijnen terug in het interieur.

Deze trend maakt het interieur wat dynamischer en speelser dan dat we van vorig jaar gewend waren. Het maakt het interieur iets minder serieus, en wat minder gestructureerd. Elk hoekje is immers anders.

2. Kijk omhoog, naar het plafond

Een gekleurd plafond, op de Roomed-redactie zijn we er al tijden fan van en nu wordt het ook eindelijk écht een trend in interieurland. We zien steeds vaker een likje verf op het plafond verschijnen, en soms zelfs een heel patroon. De boodschap is in elk geval duidelijk: kijk eens wat vaker omhoog.

3. Kit kat tegels

De naam van deze tegeltrend is alleen al fantastisch. We noemen de Kit kat tegels ook wel de mini-metrotegels, want dat is precies hoe deze tegels eruit zien. Langwerpig, smal, en vooral heel klein. Sinds dit jaar zien we deze tegel, waarbij je ook vooral veel aandacht op de voegen kunt leggen, steeds vaker terug in keukens en badkamers en we voorspellen dat deze tegels here to stay zijn.

4. Contrast in de keuken

Zijn jouw keukenkastjes en keukenblad een totaal andere, contrasterende kleur? Gefeliciteerd, dan heb je een keukentrend te pakken! Witte keukens zijn tijdloos, maar een keuken met contrast, verschillende materialen, stijlen en afwerkingen zijn natuurlijk veel interessanter. Moraal van het verhaal: durf kleur en contrast te gebruiken.

5. Comfort, comfort, comfort

Werk jij nog steeds vooral vanuit huis? Dan kan je je vást inbeelden dat ‘comfort’ een van de grootste trends van vorig én dit jaar is. We willen het onszelf zo gemakkelijk mogelijk maken in huis. Alles moet fijn, zacht en aangenaam zijn. We zijn immers nog nooit zó veel thuis geweest, en dat zien we ook terug in ons interieur (hallo werkplek in de slaapkamer).

Like: deze vorm gaan we komend jaar héél vaak in kinderkamers terug zien

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
We zijn bijna halverwege 2021: dit waren de grootste interieurtrends so far
Sluiten