Iris Wijnands
Iris Wijnands Wooninspiratie 10 okt 2019

5 interieurtrends die in 2020 waarschijnlijk gaan verdwijnen (volgens experts)

Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Voor interieurtrends geldt dat helaas ook. Deze vijf interieurtrends zullen volgens experts weer verdwijnen, dus denk even twee keer na voordat je besluit je huis een make-over wil geven door net die ene trend te volgen.

Aan alles komt een eind. Aan deze interieurtrends misschien wel sneller dan we denken. Benieuwd welke? Appartment Therapy vroeg aan makelaars welke interieurtrends langzaam uitsterven.

Deze 5 interieurtrends zien we volgend jaar waarschijnlijk niet meer terug

1. Open keukens

‘Het concept van open keukens lijkt af te nemen’, zegt Catherine Silver Smith van Warburg Realty in New York. ‘Veel van mijn cliënten kiezen ervoor om de keuken en woonkamer gescheiden te houden om een aantal redenen, waaronder het gevoel van meer ruimtelijkheid’

Daarnaast zijn de geuren die uit de keuken komen niet altijd even lekker om de rest van de avond in de woonkamer te hebben hangen, Ook kan een keuken tijdens het koken best een rommeltje worden. Het is fijn als je af en toe gewoon een deur dicht kan doen, in plaats van altijd naar de rommel moeten kijken vanaf de bank.

Keuken kraan interieurtrends die verdwijnen
Bron: Dominika Roseclay via Pexels

2. Brons-, goud- of koperkleurige kranen

‘Het afgelopen jaar hebben veel mensen hun keuken gerenoveerd door hun kraan te vervangen door koperen, bronzen of gouden exemplaren’, zegt Daniele Kurzweil, een makelaar van Compass in New York. Ze waarschuwt dat het niet lang erg modieus zal blijven.

In plaats van brons,- goud, of koperkleurige kranen raadt ze geborsteld nikkel of roestvrij staal aan. ‘Dat is tijdloos,’ zegt Kurzweil, ‘en je kan het niet linken aan een designtrend. Rechte lijnen en klassieke kleuren zijn tijdloos.’

interieurtrends die verdwijnen loftdeur
Bron: Michael Browning via Unsplash

3. Loftdeuren

Wij vonden deze interieurtrend eigenlijk wel tof, maar deze makelaar is het daar niet mee eens. ‘Het begon als een interessant accent, maar nu zijn loftdeuren overal’, zegt James McGrath, eigenaar van makelaardij Yoreevo.

“Het is niet alleen overdone, het sloeg nooit echt ergens op’, zegt hij. ‘Ze zijn verschrikkelijk slecht in het blokkeren van geluid, aangezien ze gewoon over de deurpost hangen. Daarnaast kunnen loftdeuren mismatched aanvoelen in moderne huizen.’

4. Overal grijs

Wees geen grijze huismus! Of beter gezegd: heb geen helemaal grijs huis. Dat is alweer bijna ‘uit’.

‘Grijze vloeren, grijze muren, grijze keukenkastjes… Grijs zien als neutrale basis is een trend die voorspelbaar begint te voelen’, zegt Samira Tapia, een makelaar van Compass. ‘Ik heb kopers die me specifiek vragen om huizen die niet helemaal grijs zijn.’

Tijd voor meer kleur in huis dus! Hoe je dat doet? Nou, zo: 9 simpele manieren om meer kleur in huis te brengen

5. Volledig witte keukens

Leuk, zo’n witte keuken, maar volgens Steven Gottlieb van makelaardij Warburg is die compleet witte keuken bijna weer uit.

‘We zien nu voornamelijk veel aardetinten, waaronder donker hout voor de keukenkastjes en stenen aanrechtbladen’, zegt hij. Of een witte keuken de waarde van het huis omlaag zal halen betwijfelt hij, maar iedere trend heeft een houdbaarheidsdatum. Een nieuwe witte keuken is dus waarschijnlijk na een tijdje alweer gedateerd.

Meer lezen over interieurtrends?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
5 interieurtrends die in 2020 waarschijnlijk gaan verdwijnen (volgens experts)
Sluiten