Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Wooninspiratie 25 nov 2018

Deze interieurtrends gaan we in 2019 niet meer terugzien (volgens experts)

Welke interieurtrends we volgend jaar absoluut in huis moeten halen, weten we inmiddels wel. Maar wat moet je stiekem verbergen onder dekentjes of gewoon lekker de deur uit doen? Deze dingen gaan we juist niet meer zien in 2019.

Van rustiek tot millennial pink: je mág ze natuurlijk wel gewoon in je huis houden als je ze mooi vindt, maar je zult deze trends in ieder geval een stuk minder terugvinden in de winkels.

Afbeelding rustiek interieur

Een rustiek interieur

De rustieke woonstijl bestaat uit veel donker hout, zachte kleedjes van nepbont en andere woonboerderij-achtige taferelen. En ondanks dat aardetinten vrij tijdloos zijn, moet deze woonstijl wel een beetje worden gemoderniseerd. Kies voor Scandinavisch 2.0: gestroomlijnde meubels in combinatie met dynamische kleurtinten. Niet alleen wit en bruin, maar ook bijvoorbeeld een groene kleur zoals op de foto hierboven.

Afbeelding blauwe bank statement-meubels

Statement-meubels

Een knalroze bank of een blauwe stoel? Allemaal leuk en aardig, maar gemakkelijk te vervangen zijn die natuurlijk niet. Experts voorspellen daarom dan ook dat we in 2019 een stuk minder investeren in grote meubels die maar een tijdje ‘in’ zijn, en steeds meer in woonaccessoires. Kussen, vloerkleden, planten, lampen, dingen voor aan de muur… Give ’em to us! Vooral zachte vormen, natuurlijke texturen en neutrale kleuren zijn dingen die je op moet zoeken. Wat betreft die kunst aan de muur: hoe meer artsy, hoe beter.

Afbeelding millennial pink

Millennial pink

Van muren tot meubels, alles kon je afgelopen jaar vinden in de kleur ‘millennial pink’. Maar in plaats van pasteltinten, kun je in 2019 beter kiezen voor fellere kleuren of juist een koel, donker palet. Wat dacht je van zachtgroen of donkerblauw – zoals de muur op de afbeelding hierboven?

Meer over interieurtrends

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
Deze interieurtrends gaan we in 2019 niet meer terugzien (volgens experts)
Sluiten