Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Trends 30 sep 2021

Trend alert: de interieurtrend Modern Farmhouse gaan we in 2022 vaker zien

Rond 2015 werd er voor het eerst gesproken over de Modern Farmhouse stijl. Sinds die tijd heeft de interieurstijl steeds meer populariteit geworden, en als we onze bronnen mogen geloven wordt deze trend in 2022 zo populair dat we van een echte interieurtrend kunnen spreken. Misschien wel dé interieurtrend 2022?

In dit artikel laten we je zien hoe deze interieurstijl tot zijn recht komt, en vertellen we alle ins en outs die je wilt weten over Modern Farmhouse.

Interieurtrend 2022: Modern Farmhouse

De woorden die deze interieurtrend het beste omschrijven zijn comfortabel, rustiek en shabby chique. Over shabby chique schreven we al eens eerder een artikel (lees ‘m hier: De interieurstijl Shabby chic (+ voorbeelden)).

Deze interieurstijl is steeds populairder geworden omdat het twee belangrijke factoren met elkaar combineert: een modern interieur met een flinke portie gezelligheid. De gezelligheid die je normaal terugziet in een landelijk interieur, maar dan iets strakker en georganiseerder. The best of both worlds, eigenlijk.

Hier herken je een Modern Farmhouse interieur aan

Natuurlijke, aardse kleuren

De basiskleuren van deze interieurstijl zijn wit, crème en bruin. Het zijn vrij simpele kleuren die gemakkelijk met elkaar te combineren zijn. Dat hoeft overigens niet voor een vlak interieur te zorgen – ook in een Modern Farmhouse interieur mag er gespeeld worden met contrast. Zet bijvoorbeeld een donkerbruin en wit tegenover elkaar, en het contrast spat er vanaf.

Leer combineren met Roomed: zó combineer je vintage in een modern interieur

Strakke lijnen

De moderne afwerking van de interieurstijl komt van om de hoek kijken bij de vorm van het huis en de basis architectuur. Strakke lijnen en een moderne afwerking. Ook zijn grote ramen een pre, omdat je daarmee veel licht binnenkrijgt. Dit geeft die natuurlijke, moderne vibe in huis.

Robuuste materialen

In een Modern Farmhouse interieur tref je veel hout aan. Een houten vloer is altijd een must, maar denk ook aan een houten eettafel, stoelen, bijzettafels of tv-meubel. Heb je houten balken in huis? Zet ze in de spotlight, want dat past perfect bij deze interieurstijl.

Ook de afwerking van de meubels hoeft niet 100% netjes te zijn. Denk eens aan een whitewash meubelstuk, een stoere tafel waar nog verfspatten op zitten, of een vintage dekenkist die al een beetje vergaan is. Voor deze items is de kringloop de place to be.

Hallo herfst: 13 ideeën om de herfst nu al in je interieur te verwerken

Texturen

Denk je aan landelijk en gezellig, dan denk je aan zachte stoffen. Het welbekende schapenkleedje voor de open haard, om maar een voorbeeld te schetsen. Maar ook boucle meubels, die tegenwoordig steeds hipper zijn, passen perfect in het plaatje. Maak het af met een wollen vloerkleed, en je hebt de smaak helemaal te pakken.

Warmte

We bedoelen natuurlijk niet de temperatuur (het zou gek zijn als elk Modern Farmhouse interieur als een sauna aan zou voelen), maar de warmte die het interieur uitstraalt. Dat komt uiteraard ook door de bovenstaande keuzes in kleur en materialen, maar bijvoorbeeld ook door kaarsjes, een open haard en zogeheten tierelantijntjes. Denk aan schilderijen met een “gezellige” lijst.

Like: déze trend van een paar jaar geleden lijkt weer terug te komen

modern farmhouse
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

barnandwillowhomebunch

Reageer op artikel:
Trend alert: de interieurtrend Modern Farmhouse gaan we in 2022 vaker zien
Sluiten