Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Trends 7 sep 2020

Alles wat je wilt weten over een Nieuw Mediterraans interieur (dé interieurstijl van 2021?)

Op de Roomed-redactie zijn we altijd op zoek naar de laatste trends. Kortgeleden lazen we iets over een Nieuw Mediterraans interieur – en daar willen we natuurlijk alles over weten. Wat is deze interieurstijl, hoe pas je het toe, en wordt het misschien wel dé interieurtrend 2021? Je leest er alles over in dit artikel.

Mocht je op Pinterest op zoek gaan naar inspiratie voor deze interieurstijl 2021, zoek dan zeker even op ‘New Mediterranean’.

We kunnen alvast een tipje van de sluier vertellen: bij deze interieurstijl staat een warme, zwoele vibe centraal. Het doet ons meteen denken aan een vakantie naar een ver land. Denk daar een zout zeebriesje bij op, een lekker zonnetje, en je hebt het gevoel van deze interieurstijl helemaal in de vingers.

8 tips voor een Nieuw Mediterraans interieur

Als jij ook een Nieuw Mediterraans interieur in je eigen huis toe wilt passen, raden we je aan de volgende 8 elementen in je interieur te verwerken.

1. Het hoeft niet perfect

Wij houden van de term ‘imperfectly perfect‘. Júíst het feit dat het niet perfect is, zorgt ervoor dat het perfect is. Snap je ‘m nog? Een goed voorbeeld zijn de muren van de Nieuw Mediterraanse woonstijl. Deze muren hebben textuur en zijn bijvoorbeeld white washed, waardoor je de verfstrepen nog duidelijk op de muur ziet.

2. Neutrale kleuren

Als je van felle kleuren houdt, is dit misschien niet jouw interieurstijl. In deze interieurtrend draait het namelijk vooral om rustige, neutrale kleuren. Denk aan een warme grijs, frisse tinten wit en natuurlijke bruin- en groentinten.

3. Terracotta

Over kleuren gesproken: terracotta geeft een Nieuw Mediterraans interieur precies dat vleugje kleur wat het nodig heeft. Combineer verschillende terracotta bloempotten met planten (daarover bij punt 7 meer), zet ze naast elkaar en maak er een heuse eyecatcher van.

4. Bogen en ronde vormen zijn the way to go

Een klassieke boog in je interieur, yes please. Mooie bogen zijn een eyecatcher in elk Nieuw Mediterraans interieur. Maar geen zorgen, ook als je geen bogen in huis hebt, kan je deze look creëren met ronde vormen en accessoires. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bolle hanglamp boven de eettafel?

5. Texturen

Een gipsen muur zonder flink wat textuur is natuurlijk helemaal niets. Omarm verschillende structuren, speel ermee en combineer heftige texturen met vlakke oppervlaktes voor een gebalanceerd effect.

6. Breng de natuur naar binnen

Planten spelen een belangrijke rol in een Nieuw Mediterraans interieur, maar overdrijf het niet. Vaak wordt er gekozen voor klassieke Mediterraanse planten. Denk aan een olijfboom, citroenboom of eucalyptus. Planten op stam en planten met kleine bladeren krijgen de voorkeur, maar vlak ook een grote Strelitzia niet uit. En yes, ook droogbloemen kunnen zeker met deze interieurtrend.

> Inspiratie nodig? 6 mooie kamerplanten op stam als eyecatcher in huis

7. Combineer Nieuw Mediterraans met andere stijlen

Hé, niemand heeft gezegd dat je alle bovenstaande feautures in jouw interieur hoeft toe te passen als je dat niet voelt. Combineer Nieuw Mediterraans lekker met een Scandinavisch, modern of industrieel interieur voor een verfrissende twist. Mix en match met vintage en bohemian invloeden. En bovendien: ga voor een interieur dat écht 100% goed voelt.

Meer lezen over interieurtrends 2021?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

My Domaine

Reageer op artikel:
Alles wat je wilt weten over een Nieuw Mediterraans interieur (dé interieurstijl van 2021?)
Sluiten