Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Woonkamer 27 jan 2020

Waarom je déze vorm in 2020 in elk interieur terug gaat zien

Hallo interieurtrend! De ronde vorm is een opmars aan het maken. Deze zachte shape staat in contrast met het strakke van een moderne of industriële woonstijl. Als je goed naar interieurs op Pinterest of Instagram gaat kijken, zal je zien dat cirkels óveral zijn. Daarom delen we je precies hoe jij zelf meer ronde vormen in huis aanbrengt.

Extra fijn: al deze ideeën zijn hartstikke haalbaar! Een bezoekje aan een bouwmarkt of een interieurwinkel en je bent weer helemaal on board de allerlaatste trend.

1. Cirkel op muur

Een cirkel op de muur verven is helemaal hot! Kies voor een kleur die complementair is aan de rest van je interieur. Of doe eens gek, en ga juist voor fel geel. Jouw muur wordt dé eyecatcher in huis. Het is wel belangrijk om de juiste muur te zoeken voor de cirkel. Kies je voor een grote cirkel op een grote muur, of voor een subtielere cirkel op een smalle muur?

Het is het allerleukste als de cirkel echt deel van je interieur wordt door er bijvoorbeeld planten voor te zetten, zoals op de afbeelding hierboven. Dit kan uiteraard ook met een kastje, vaas bloemen, kandelaar, lamp en noem maar op. Zorg ervoor dat de cirkel echt iets toevoegt aan je interieur, in plaats van dat je alleen met een interieurtrend mee wilt doen.

2. Ronde salontafel

Een ronde koffietafel staan speels, je hebt geen pijnlijke hoeken om je benen tegen te stoten (alleen daarom zouden we al een ronde koffietafel kopen) en groot zat om nog iets leuks om op kwijt te kunnen. Een mooi koffietafel boek, om maar een voorbeeld te noemen.

> Lees ook: Een ronde tafel stylen, hoe doe je dat? Wij hebben handige tips

3. Ronde spiegels

Spiegels zijn een hele makkelijke manier om ronde vormen in huis te halen. Daarnaast zorgen spiegels er meteen voor dat jouw woonkamer, slaapkamer of welke kamer dan ook een stuk groter lijkt. Da’s mooi meegenomen!

4. Rond vloerkleed

Staat mooi bij zo’n ronde salontafel: een rond vloerkleed. Ronde vloerkleden zijn de laatste tijd onwijs populair geworden (eigenlijk kunnen we dat ook wel een interieurtrend noemen!), dus je hebt een grote kans om een vloerkleed te vinden welke precies aan jouw wensen voldoet.

Vind je een rond vloerkleed in combinatie met een ronde tafel net iets too much? Zet er dan lekker rebels een vierkante of rechthoekige tafel over. Dat breekt die ronde vorm weer, wat het spannender maakt.

5. Ronde stoelen

Stiekem vinden we dit nog wel de allerleukste trend van allemaal: een ronde stoel. Het liefste zo’n prachtige rotan stoel met heerlijk zacht loungekussen waar je helemaal in wegzakt. Ja, hier zien we onszelf wel in zitten.

Deze appartementen geven alvast het goede voorbeeld

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Waarom je déze vorm in 2020 in elk interieur terug gaat zien
Sluiten