Jaime Andreas
Jaime Andreas | LinkedIn Lifestyle juli 20, 2020

Deze belangrijke interieurtips heb ik geleerd van Queer Eye’s Bobby Berk

In de televisieserie Queer Eye veranderen vijf homoseksuele mannen de werelden van mensen door hen een make-over te geven op het gebied van uiterlijk, eetgewoontes én hun interieur. De goedlachse Bobby Berk verzorgt het interieur en daarmee doet hij eigenlijk het meeste werk van allemaal. Van de interieurtips van Bobby Berk kun je veel dingen leren over het inrichten van je eigen interieur.

Bijna iedereen heeft Queer Eye wel eens voorbij zien komen op Netflix. Vorige maand heb ik mijn eerste afleveringen gekeken en nu kan ik niet meer stoppen met kijken. Een heerlijke Netflixserie om te kijken als je van interieur houdt.

Interieurtips van Bobby Berk

1. Maak het jouw huis

Je kunt een huis mooi inrichten, maar dan moet je er nog steeds je eigen ruimte van maken. Bobby Berk knapt woningen altijd op met behulp van meubels en accessoires die al in het huis stonden.

Op die manier maakt hij de ruimtes nieuw, maar tegelijkertijd ook herkenbaar en persoonlijk. Het is belangrijk het interieur jouw eigen touch te geven zodat het als thuis voelt.

2. Opbergruimte is erg belangrijk

Genoeg opbergruimte is belangrijker dan je denkt. In Queer Eye is vaak het grootste probleem dat huizen een rommeltje zijn door het gebrek aan opbergruimte voor kleren of kinderspullen.

Ga hier slim mee om. Schaf banken aan die tegelijkertijd dienen als opbergruimte en werk in de hoogte om ruimte te besparen.

> Lees ook: 5 handige tips voor meer opbergruimte in een kleine slaapkamer

3. Een kleine ruimte opdelen, maakt het niet groter

De neiging is groot om een kleine ruimte, zoals een studio of een open woonkamer-eetkamer, op te delen met behulp van kasten of een andere afscheiding. Alleen zo maak je de ruimte nog kleiner.

Een ruimte oogt juist groter wanneer je de hele ruimte dezelfde stijl geeft en lekker open laat. Zo is het beter met elkaar in harmonie.

4. Hang gordijnen niet te laag

Hang je gordijnen niet direct boven een raam, maar het liefst zo dicht mogelijk bij het plafond. Door de gordijnen hoger op te hangen lijkt een ruimte optisch hoger en minder klein.

5. Een opgeruimde ruimte maakt een mens gelukkiger

Opruimen is een belangrijk onderdeel van je self-care routine. We weten allemaal dat het prettiger is om te leven en te slapen in een opgeruimde omgeving, maar vaak nemen we daar de tijd niet voor.

Bobby Berk geeft als tip om iedere dag of om de dag, vijftien minuten de tijd te nemen om dingen op te rapen en op ruimen zodat je huis een fijnere leefomgeving wordt.

Interieurtips van Roomed

Reageer op artikel:
Deze belangrijke interieurtips heb ik geleerd van Queer Eye’s Bobby Berk
Sluiten