De mooiste interieurs in de 5 leukste steden van Nederland

Wij zijn gek op lijstjes! Vooral to-do lists, omdat je die zo lekker af kan werken, maar deze keer willen we je een ander lijstje voorstellen. Namelijk de lijst van Atlas voor Gemeenten. Zij onderzochten wat de leukste steden van Nederland zijn om te wonen en vandaag maakten zij de top bekend. Met stip op nummer één eindigde Amsterdam, de plek waar ons kantoor gevestigd is en waar Roomed’s vaste redacteuren Renée en Esmé met veel plezier wonen. De redactie snapt dan ook heel goed dat dit de leukste stad van het land is, maar Nederland heeft natuurlijk meer te bieden dan grachtenpanden.

Ongeacht in welke stad je woont kunnen we trots zijn op ons mooie landje! Dat laat deze strakke timelapse wel zien, waarin op een indrukwekkende manier Amsterdam, Delft én Rotterdam voorbijkomen. Goed, even terug naar het lijstje met leukste steden van Nederland.. hieronder delen we de top vijf mét de mooiste interieurs per stad. Enjoy!

1. Amsterdam

Amsterdam staat met stip op één. Het is geen verrassing dat onze hoofdstad een grote trekpleister is, door de gezellige binnenstad, mooie parken en fijne tentjes. Een van deze fijne spots is Hutspot, één van onze favoriete conceptstores die nu ook in Utrecht (de nummer twee) te vinden zijn. Onlangs namen we een kijkje bij een van de oprichters van Hutspot, Nick van Aalst. We waren namelijk wel benieuwd hoe hij zou wonen. Samen met zijn vriendin Joelle woont Nick in een prachtig appartement aan de rand van het Vondelpark. Bovenstaande video geeft je een kijkje in het huis. Alle ins en outs over de stijl van Nick met tips voor jouw eigen interieur vind je in dit artikel.

2. Utrecht

leukste steden

Utrecht volgt Amsterdam op de hielen met een tweede plek. De Domstad is vanwege haar ligging en sfeervolle centrum wat ons betreft een ideale plek om te wonen. Zeker als deze prachtige woonboot jouw huis is. Van buiten oogt de woonboot wat donker, maar als je binnenstapt zie je vooral heel veel wit. Vanuit de woonkamer heb je een prachtig uitzicht én doordat de slaapkamers onder de waterspiegel liggen is de temperatuur altijd aangenaam. Alle beelden van deze bijzondere woonboot zie je hier. En ga je binnenkort naar Utrecht? Check dan onze city guide met de absolute must visits van deze stad.

3. Amstelveen

leukste steden
Bron: ZW6

Dat het onder de rook van Amsterdam prima wonen is, blijkt maar weer. Amstelveen eindigt als derde in het lijstje. Het is er net wat rustiger dan in de hoofdstad (vooral qua toeristen), terwijl je op vertier zeker niet hoeft in te leveren. Voor een lekker hapje en een goede portie interieur kun je bijvoorbeeld terecht bij Garage45. Interieurarchitect Jeroen van Zwetselaar pakte een voormalige garage aan en toverde het om tot een warm en gezellig restaurant, door oude en nieuwe elementen te mixen. Benieuwd? Alle beelden zie je hier.

4. Haarlem

Ook Haarlem is favoriet op de redactie. Met knusse hofjes, prachtige huizen en de ligging dichtbij de zee is het geen straf om in Haarlem te wonen. Een tijdje terug bezochten we het huis van Kassandra. Zij is interieurontwerpster en creatief directeur van The Loft, dus we wilden dolgraag zien hoe zij haar huis ingericht heeft. Onze tour door haar stijlvolle interieur zie je in bovenstaande video. En in het artikel leggen we je uit hoe je zelf die coole look creëert.

>> Roomed in the city: de leukste hotspots van Haarlem

5. ‘s Hertogenbosch

leuke steden

Op een eervolle vijfde plaats staat ‘s Hertogenbosch. Deze charmante stad heeft een prachtig centrum en is door de bourgondische inslag altijd gezellig! De bewoners van deze loft in Den Bosch hebben niet alleen het geluk in een prachtige stad te wonen, maar ook nog eens in een stunning optrekje. De styling van de loft is geïnspireerd op de New Yorkse bouwstijl, waardoor een stukje van de wereldstad nu in Brabant te vinden is. Benieuwd hoe dat eruitziet? Alle beelden van deze inspirerende binnenkijker vind je hier.

Niet in de top vijf leukste steden van Nederland, maar zeker een aanrader voor een dagje uit is Breda! Vera van Brainy Days zette voor Roomed de leukste plekjes op een rij.

Reageer op artikel:
De mooiste interieurs in de 5 leukste steden van Nederland
Sluiten