Renée Leeuw
Renée Leeuw Boek 2 mrt 2016

Interieurs in oneindige ruimte: ze bestaan écht

“Books aren’t made to furnish, but there is nothing else that so beautifully furnishes a house.” Henry Ward Beecker heeft gelijk, vinden wij. Daarom presenteren we samen met MENDO – candy store for book aficionados – om de week een boek dat jou en je interieur kleur en inspiratie geeft.

Infinite space, ofwel oneindige ruimte. Grote kans dat je even bent vergeten dat zoiets bestaat en dan kun je twee dingen doen: op reis gaan of dit boek bekijken.

Infinite Space bevat foto’s van een flink aantal interieurs, die fotograaf James Silverman op zijn vele reizen tegenkwam. Zo bevat het boek een prachtige berghut op een afgelegen plek in Noorwegen, een waanzinnige oase in de Marokkaanse woestijn en een bijna vesting-achtig betonnen huis in Zwitserland.

Één ding hebben ze gemeen: de ruimte. De architecten van deze droomhuizen deden hun werk goed en zorgden voor prachtige harmonie tussen binnen en buiten, perspectief en zichtlijnen of zochten opzettelijk naar het contrast met de ruimte. Of het boek over spelen met ruimte en uitzicht een inspiratiebron is voor interieurs in het dichtbevolkte Nederland, valt te betwijfelen. Maar misschien inspireert het je wel om de ruimte buiten onze landsgrenzen op te zoeken.

Het boek is nu te koop bij MENDO voor 40 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Interieurs in oneindige ruimte: ze bestaan écht
Sluiten