Inspirerende interieurlessen uit een fijn Scandinavisch appartement

Binnenkijken bij fijne appartementen, lofts en studio’s is natuurlijk een manier om inspiratie op te doen voor je eigen huis. Maar daarnaast kun je er heel veel interieurlessen uit halen. De meeste huizen die we laten zien op Roomed zijn namelijk vaak gestyled door de beste interieur stylistes, die precies weten hoe je een bepaalde woning er op zijn best uit laat zien. Het enige wat je hoeft te doen is goed naar de foto’s kijken en de key items en elementen voor jezelf op te sommen. Waarom staat de bank tegen die ene muur, of juist los in de ruimte? Wat doet het met de kamer als alle accessoires geclusterd zijn?

Zelf kijken wij op deze manier ook naar de foto’s. Dit fijne appartement in Göteborg ziet er op het eerste gezicht al fantastisch uit, maar als je goed kijkt zie je dat er een aantal slimme keuzes is gemaakt. Kijk je mee?

interieurlessen
interieurlessen

De woonkamer oogt heel licht en ruimtelijk, ondanks dat er weinig ramen te bekennen zijn. Dat komt doordat de muren allemaal wit zijn geschilderd. Hierdoor weerkaatst het daglicht en lijkt de kamer optisch groter. Het moet niet té klinisch worden, dus de donkere houten vloer zorgt voor een mooi contrast. Daarnaast brengt de vloer ook nog eens een warme sfeer met zich mee.

interieurlessen
interieurlessen

De kleuren van de meubels zijn vrij basic. Veel neutrale tinten met hier en daar een eye catcher, zoals de prachtige mid-century ladekast. De ruimte krijgt voornamelijk kleur door de accessoires. Slim, want zo kun je snel en makkelijk wisselen van look!

Wanneer je maar een kleine woonkamer hebt, ben je vaak geneigd om de meubels allemaal tegen de muren aan te zetten, dicht bij elkaar. Dit appartement bewijst dat wanneer je elementen los in de ruimte zet – in dit geval de ladekast, de gebreide poefs en de fauteuil – creëer je juist ruimtelijkheid. Wat ons betreft één van de belangrijkste interieurlessen die je in vrijwel elke ruimte kunt toepassen!

interieurlessen
interieurlessen

Heb je veel boeken en accessoires die je een mooie plek wilt geven? Je (kleine) budget hoeft daarvoor geen belemmering te zijn. Met een aantal wandprofielen en simpele witte boekenplanken kun je een stijlvolle thuis bibliotheek creëren. Sorteer net als in dit appartement de boeken op kleur voor een speelse look. Je kunt ook de immense bibliotheek van ontwerper Karl Lagerfeld als voorbeeld nemen en de boeken allemaal horizontaal neerleggen.

Door de linkerkant van de boekenwand niet helemaal door te laten lopen wordt er een soort opening gecreëerd voor de fauteuil. Dit zorgt niet alleen voor een ruimtelijk effect, maar ook voor een stylish leeshoekje!

interieurlessen
interieurlessen
interieurlessen

>> 7x slimme tips voor de kleine slaapkamer

interieurlessen
interieurlessen

Voor een fijne home office heb je écht niet veel ruimte nodig. Bekijk onze tips!
7x zó creëer je de perfecte home office in een klein hoekje

www.bjurfors.se

Vier gratis printables voor in je interieur?

Meld je aan voor de mailing en ontvang ze direct in je inbox!

Reageer op artikel:
Inspirerende interieurlessen uit een fijn Scandinavisch appartement
Sluiten