Jaime Andreas
Jaime Andreas Tips 18 feb 2020

Zo voorkom je de 6 meest gemaakte interieurfouten

Als het op interieur aankomt, nemen we soms overhaaste beslissingen. Verhuizen? Snel, kies een bank! En zet hem daar maar neer! En daardoor maken we soms kleine interieurfouten die op langer termijn vervelend kunnen zijn. Wij vertellen je de 6 meest gemaakte interieurfouten, en hoe je ze gemakkelijk weer oplost.

Deze fouten zorgen er voornamelijk voor dat je ruimte kleiner aanvoelt dan hij is. Dat is onwijs zonde en willen we graag voorkomen.

Veel voorkomende interieurfouten en hoe je ze voorkomt

1. Zet niet al je meubels tegen de muur aan

Het is makkelijk om al je meubels gewoon lekker tegen de muur te schuiven, maar vaak staat dit nogal geforceerd en ongemakkelijk. Juist door de meubels wat meer in de ruimte te zetten; laat je ze echt shinen! Bovendien voelt het vaak gezelliger en knusser wanneer een aantal meubels wat meer in het midden van je ruimte staan.

2. Noteer de maten van je kamer

Dit klinkt als een echt inkoppertje, maar toch wordt het vaak vergeten om de ruimte of andere meubels op te meten wanneer je in een weekend even naar de bouwmarkt gaat.

Zelfs wanneer je niet per se van plan bent iets aan te schaffen, is het beter om voor de zekerheid het een en ander op te meten. Je weet nooit of je toch iets leuks ziet en dan weet je ook gelijk of het in je huis past. Niets is zo zonde als meubels aanschaffen die uiteindelijk niet in je ruimte passen.

3. Hang je gordijnen lekker hoog

Mensen hangen hun gordijnen vaak veel te laag. Hang je gordijnen lekker dicht bij het plafond, want lage gordijnen zorgen ervoor dat je ruimte veel kleiner aanvoelt. Hoge gordijnen die de grond licht aanraken, zorgen voor een ruim gevoel.

Gordijnprints zijn altijd leuk, maar gordijnen in neutrale kleuren zijn makkelijker te matchen bij andere meubels.

> Lees ook: 4 creatieve manieren om gordijnen op te hangen

4. Hang kunst op ooghoogte

Natuurlijk hangt het ervan af hoe lang je bent en hoe groot je ruimte is, maar het mooiste is wanneer je je kunst op ooghoogte hangt. 145 centimeter van de grond is een gemiddelde en schijnt een fijne hoogte te zijn voor zowel lange als kleine mensen.

Plaats je kunst of decoratie dichtbij een deur of een raam, zorg er dan voor dat je het op een lijn hangt met de bovenkant van het raamkozijn of de deur.

5. Kies niet voor meubelsets

Vaak is het makkelijk om te kiezen voor meubelsets. Het is onwijs handig en het past bij elkaar, maar vaak reflecteert het niet helemaal je persoonlijke smaak. Je wil dat je meubels met elkaar in harmonie zijn, maar toch altijd uniek.

Daarom is fijner om te kiezen voor meubels bij elkaar passen, maar niet exact hetzelfde zijn.

6. Kies de goede maat vloerkleed

Een te klein vloerkleed kan ervoor zorgen dat je ruimte krap en klein aanvoelt. Als je gaat voor een vloerkleed bij je bank en tv-meubel, kun je het beste kiezen voor een kleed dat half onder de meubels komt. Een groter kleed is ook prima als je ruimte dat toelaat, zorg er alleen voor dat het niet te klein is.

>Lees ook: Vloerkleed kopen? 5 tips om jouw perfecte vloerkleed te vinden

Meer interieurfouten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

YouTube

Reageer op artikel:
Zo voorkom je de 6 meest gemaakte interieurfouten
Sluiten