Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Wooninspiratie 11 september 2016

Interieurfotografie met je smartphone: zo maak je foto’s ‘Instagram-ready’

Heb je thuis een fotogeniek en perfect gestyled interieur – daar gaan we natuurlijk wel van uit – en wil je het graag delen op Instagram? Eerder deelden we al een aantal styling tips en vertelden we je alles over compositie en belichting. Tegenwoordig is de camera op je smartphone zo goed dat je die interieur foto’s ook gewoon supersnel kunt maken met je telefoon. En dan is het wel zo handig om de foto’s op een bepaalde manier te bewerken zodat je meubels en accessoires nóg beter uit de verf komen. Hier komt geen moeilijke software als Photoshop aan te pas. Wij zetten onze favoriete apps én tips op een rijtje.

Het handige aan interieurfotografie is dat hetgeen wat je op de foto wilt zetten toch al stil staat. Je kunt dus lekker de tijd nemen om een mooie compositie te maken. Verschuif je accessoires of maak een goede verdeling door bepaalde accessoires te verhogen met een stapel magazines of gekleurde doosjes. Foto gemaakt? Dan is het tijd om ze te bewerken!

Een van onze favoriete apps is Snapseed. Met deze app kun je heel gemakkelijk objecten uit de foto verwijderen of het beeld helderder maken. Wij gebruiken voornamelijk de opties ‘egaliseren’, ‘afstellen’ en ‘selectief’. Onze vrienden van Want vertellen je in dit artikel stap voor stap welke handelingen je kunt verrichten om tot het beste resultaat te komen.

De scheve muur nemen we op de koop toe: dat is nu eenmaal de charme van een oud, Amsterdams huisje. Maar die oude wandcontactdoor stoort ons wel, vooral op de foto! Met de ‘egaliseren’-functie verdwijnt ‘ie als sneeuw voor de zon! Daarnaast maakten we het geheel wat helderder door te spelen met het contrast en de witbalans in de app Afterlight. De opties in Instagram zelf zijn hier trouwens ook geschikt voor.

>> Dé designer trick voor een kleine ruimte: cluster je accessoires!

Een prima foto! Wanneer je zo af en toe een foto plaatst met veel wit, zorgt dat voor een rustige look in je Instagram grid. Maar ai, we kwamen er later pas achter dat niet alle blaadjes van de Monstera mooi groen zijn. En dus gebruikten we wederom de ‘egaliseren’ functie, om het gele blaadje onderaan de plant weg te halen. Daarna zetten we de foto even recht, zodat de sierlijsten mooi horizontaal zijn. Piece of cake!

Het is niet gek dat er in je foto’s soms wat schaduwen te zien zijn, maar helaas krijgen schaduwen vaak een ‘gelige gloed’. Daar zijn wij niet zo’n fan van en dus maakten we de foto meteen ietsje koeler door de temperatuur aan te passen. Dat kan in Snapseed of Afterlight, maar Instagram heeft die optie ook. En, omdat we toch al bezig waren, haalden we gelijk de vlek uit de tafel.

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Dit zijn ons favoriete Instagram accounts van het moment. Mooie foto’s helpen natuurlijk al heel veel, maar als je je Instagram account populair wilt maken, dan kun je ook deze tips opvolgen. Succes!

Reageer op artikel:
Interieurfotografie met je smartphone: zo maak je foto’s ‘Instagram-ready’
Sluiten