Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 24 sep 2018

Interieurfotografie: 5 tips waarmee interieurfoto’s maken een eitje wordt

Goede foto’s doen wonderen. Of je jouw interieur nou graag aan je moeder die 200 km verderop woont wil laten zien, of je je huis te koop wilt zetten. Toch vinden we interieurfoto’s maken wel altijd ontzettend leuk. Daarom delen we 5 handige tips met je, zodat interieurfotografie voor jou piece of cake wordt.

Of je ze nou gebruikt voor Instagram of voor iets heel anders – met deze 5 tips wordt jij sowieso een professional!

1. Interieurfotografie doe je met een statief

Vaste handen of niet – een statief raden we altijd aan. Hierdoor staat je camera recht, en heb je alle tijd om de juiste hoek te kiezen. Ook kies je zo de juiste compositie van je meubels en accessoires, zonder dat het standpunt van je camera verandert. Kijk welke compositie het mooist is en speel hiermee totdat je jouw topfoto hebt.

2. Maak interieurfoto’s vanuit een laag perspectief

Let er maar eens op: de meeste mooie interieurfoto’s vanaf ongeveer één meter hoogte. Dat is dé holy grail voor veel interieurfotografen.

3. Houd je camera recht

Probeer ten alle tijden je camera recht te houden, of je nou met een statief of uit de hand schiet. Richt de camera niet omhoog of omlaag. Rechte lijnen zien er namelijk een stuk professioneler uit dan ‘kiekjes’ die schuin van bovenaf gemaakt zijn.

Uiteraard zijn er uitzonderingen. Past een schuine foto júíst goed bij jouw interieurstijl, wie zijn wij dan om te zeggen dat je je camera recht moet houden? Zorg dat je een eigen stijl ontwikkeld waar anderen jaloers op kunnen zijn.

4. Gebruik nóóit een flitser

Een flitser is een echte no go. Maak altijd gebruik van natuurlijk licht. Je zult ook zien dat je foto er stukken knapper van wordt als het buiten licht is. In de zomer heb je dus vanzelfsprekend veel meer tijd om mooie foto’s te maken dan in de winter.

5. Interieurfoto’s maak je niet met een groothoeklens

Soms zie je ze nog wel eens op Funda: interieurfoto’s die gemaakt zijn met een groothoeklens. Wij zijn er niet zo’n fan van, want objecten die dichtbij de camera staan lijken ineens groter, terwijl objecten die verder weg staan mini lijken. Dit zorgt voor een onnatuurlijk effect. Gebruik daarom een gewone lens en ga zo ver mogelijk naar achteren staan, zodat je zo veel mogelijk op beeld krijgt.

Als je dan een beeeetje oefent, wordt jouw interieurfotografie net zo on point als de foto’s van deze prachtige villa.

Funda finds: het interieur van deze oude school lijkt zo uit een interieurmagazine te komen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Interieurfotografie: 5 tips waarmee interieurfoto’s maken een eitje wordt
Sluiten